Creatief logeren in eigen landWim Van Eesbeek

Op deze logeeradresjes in eigen land hoef je niet op zoek naar een leuke activiteit. Jouw enthousiaste gastheer of -vrouw zorgt gewoon zelf voor een creatieve workshop. 6x creatief logeren!

Maak een krans van droogbloemen

Villa Veldzicht nestelt zich in het zuiden van het Hageland, vlak bij Haspengouw. De luxueuze en stijlvolle vakantiewoning met 5 slaapkamers met telkens een privébadkamer en toilet is rustig gelegen midden in het groen met een weids uitzicht over de Vallei van de Velp. Voor de workshops met droogbloemen werkt Villa Veldzicht samen met Boho Bouquet. Je kiest voor een bloemenkam, -kroon, -krans of groot interieurboeket.

Midweek vanaf € 600, workshop vanaf € 35 p.p.

 

Creatief met beton en klei

B&B Baz vind je in Bazel, één van de mooiste dorpen van Vlaanderen, vlak bij de gezellige dorpskern. Honderd meter verder ben je in het natuurgebied de Polders van Kruibeke, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De B&B is ondergebracht in een modernistische dokterswoning uit de jaren 60 en biedt naast een variatie van unieke verblijfsmogelijkheden (B&B, vakantiewoning, appartement) ook een hoop creatieve workshops aan. Het is moeilijk kiezen tussen knutselen met beton, doodle clay, juwelen maken, haken…

B&B vanaf € 90 per nacht, appartement vanaf € 252 per weekend, vakantiehuis (16 personen) vanaf € 1243 per weekend/midweek

Workshops: tussen € 25 en € 50

 

Ontdek jouw tekentalent

De sfeervolle B&B Het Schalks Genot Ravels ligt in het landelijke Poppel op de grens met Nederland. Charlotte en Fran heten je van harte welkom in hun B&B met 4 kamers. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen of deelnemen aan één van de workshops, waaronder tekenen. Geen geboren tekentalent, denk je? Laat je verrassen door je eigen creativiteit. Fran zet je op weg met houtskool, acrylverf of een combinatie van technieken.

Tekenarrangement: € 155 p.p., inclusief 2 overnachtingen met ontbijt, 1 viergangendiner en 1 middag tekenen

 

Ontwerp je eigen juweel

Kunsthuis Mamézon is gelegen in het hippe Nieuwpoort. De B&B heeft slechts één kamer ter beschikking zodat je er echt thuiskomt. In het inhouse atelier kun je een creatieve workshop volgen, waaronder juwelen maken. Met de verloren-was-techniek maak je een persoonlijk ontwerp dat nadien omgezet wordt in zilver. Daarnaast zijn er ook verschillende grafische workshops, zoals kalligrafie, plexi-ets en gelliprint.

Arrangement ‘Art@Aloué’: € 300 per nacht, inclusief 1 overnachting met ontbijt, wellnessfaciliteiten en een creatieve workshop voor 2 personen

 

Draai (samen met je kinderen) artisanaal ijs

B&B l’Héritage is gelegen in Reninge, een rustig dorpje in de IJzervallei, midden in de driehoek Diksmuide-Ieper-Veurne. In deze charmante voormalige kapelanij staan gastvrijheid en een ontspannen sfeer centraal. Iedere kamer, met badkamer, straalt een aparte sfeer uit. Bij het ontbijt serveren ze verse hoeve- en streekproducten. Het groene terras is dan weer de ideale plek om te genieten van een pannenkoek of huisgemaakt roomijs. En dat roomijs kun zelf leren draaien tijdens een workshop voor kinderen vanaf 8 jaar. Combineer je die romige heerlijkheid graag met een biertje? Ook dan heeft l’Héritage dé workshop voor jou!

Tweepersoonskamer vanaf € 95, eenpersoonskamer vanaf € 70, inclusief ontbijt

Workshop kids: € 18 per persoon, workshop bier en ijs: € 14 per persoon

 

Word een echte chef-kok

De Haspenhoeve behoort tot de mooiste erfgoedlogies in Tongeren. De B&B heeft zes ruime en goed uitgeruste gastenkamers met aparte ingang en eigen badkamer. Je kunt er experimenteren met nieuwe smaken in een van de kookworkshops. Haal de chef-kok in jezelf naar boven!

Tweepersoonskamer vanaf € 115 per nacht, inclusief ontbijt

Kookworkshop vanaf € 40 per persoon (min. 8 personen)

 

Bron: Logeren in Vlaanderen Vakantieland

Vorig artikelChevrolet Monza, uit het stof herrezen
Volgend artikelTips om pech te voorkomen tijdens je autovakantie