Volkswagen ID.3

Er is al maanden sprake van en hier is ie dan: de Volkswagen ID.3, de eerste volledig elektrische gezinswagen uit Wolfsburg. Na de oorspronkelijke kever en de Golf zou de ID.3 wel eens de derde belangrijkste auto uit de geschiedenis van Volkswagen kunnen worden.

Langverwachte ID.3

Volkswagen koos het prestigieuze autosalon van Frankfurt om zijn pasgeborene voor te stellen aan de wereld. De ID.3 heeft het formaat van een Golf, maar pakt uit met een veel ruimer interieur en kan probleemloos vijf personen aan boord nemen. Dat komt door de lange wielbasis, de ver naar voor geschoven stuurhut en de korte overhangen. Allemaal zaken die mogelijk zijn door de elektrische aandrijving.

Motoren en batterijen

De batterij steekt in de bodemplaat en de compacte elektrische motor drijft de achterwielen aan. Volkswagen voorziet drie types batterij, gaande van 45 tot 58 en 77 kWh, wat een actieradius betekent van respectievelijk 330, 420 en 550 kilometer. Verder is er de keuze tussen twee elektrische motoren met een vermogen van ofwel 110 of 150 kW. Dat laat meer dan behoorlijke prestaties toe. Spurten vanuit stilstand naar 100 km/u neemt minder dan 9 seconden in beslag.

Praktische auto

De ID.3 wordt gekenmerkt door een strak design met een eenvoudig opgebouwd interieur. Bedoeling was de bediening makkelijk te houden en het dashboard overzichtelijk. De ID.3 wil een praktische auto voor elke dag zijn. Zo noteren we dat de koffer een volume heeft van 385 liter, net iets meer dan bij een huidige Polo.

Vorig artikelGetest: Renault Clio
Volgend artikelZo gaat het terugkommoment eraan toe