Antwerpen West E34 OosterweelwerkenFoto: Lantis

In het weekend van 27 oktober worden aan het knooppunt Sint-Anna Linkeroever en Antwerpen-West nieuwe delen van de snelweg in gebruik genomen.

De werkzaamheden op Linkeroever in het kader van de Oosterweelwerken naderen stilaan hun einde. Tussen 27 en 29 oktober worden de laatste delen op snelwegniveau opengesteld. Zo gaat onder andere aan het knooppunt Sint-Anna een nieuw stuk snelweg open voor het verkeer dat van de E34 vanuit het Waasland naar de Antwerpse Ring wil. Vanaf dan rijd je onder het ecoduct en de nieuwe fietsbrug door. De tijdelijke snelweg zal niet meer gebruikt worden en wordt uitgebroken om plaats te maken voor de parallelweg voor plaatselijk verkeer. Die loopt nu nog gedeeltelijk in een tijdelijke bedding en zal opschuiven richting snelweg.

Knooppunt Antwerpen-West

In hetzelfde weekend wordt ook een nieuw stuk snelweg aan het knooppunt Antwerpen-West in gebruik genomen. Vanaf dan krijgt het verkeer op de E34 vanuit het Waasland een nieuwe aansluiting naar de E17 richting Gent. Daarmee zijn alle aanpassingen voor het verkeer van en naar de E34 rond. Nog slechts twee kleinere werken moeten afgerond worden. In november opent nog de nieuwe oprit Linkeroever die voor de Kennedytunnel aansluit op de Antwerpse Ring en in het voorjaar van 2024 wordt ook de nieuwe uitrit E34/Linkeroever net na de Kennedytunnel in gebruik genomen.

 

Lees ook

Welke hinder mag je in 2023 verwachten door de Oosterweelwerken?

De Oosterweelverbinding: wat mag je verwachten?

Vorig artikelVAB gaat digitaal: wat verandert er?
Volgend artikelWaarom veroudert de batterij van een elektrische wagen en hoe voorkom je het?