Oosterweel LinkeroeverFoto: Lantis

Vanaf 12 mei wordt een deel van de nieuwe wegen en bruggen voor de Kennedytunnel in gebruik genomen. Tegelijkertijd gaat de oprit Linkeroever definitief dicht.

In de nacht van 12 op 13 mei gaan de eerste delen van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West open, dat zijn de wegen en bruggen die op Linkeroever voor de Kennedytunnel liggen. Tussen 12 en 22 mei moet wel nog een aantal aansluitingen afgewerkt worden. Er zal dus tijdelijk extra hinder zijn. Vooral van donderdagavond 18 mei tot zondagochtend 21 mei kun je de omgeving maar beter mijden. Dan sluit het Agentschap Wegen en Verkeer de Kennedytunnel richting Nederland af voor renovatiewerken. Een omleiding is voorzien via de Liefkenshoektunnel, die tolvrij is tijdens deze periode. Vanaf zondagochtend 21 mei zijn er zowel op de E17 als op het knooppunt Antwerpen-West drie rijstroken ter beschikking richting Kennedytunnel. Ter hoogte van de tunnel moet je wel nog deels over de pechstrook tot begin juni.

Definitieve sluiting oprit Linkeroever

Samen met het openstellen van de nieuwe wegen zal de oprit Linkeroever aan Mediahuis definitief gesloten worden. Dat gebeurt op 12 mei. De nieuwe oprit wordt in november 2023 in gebruik genomen. In de tussentijd moet het verkeer dat de snelweg op wil richting Nederland vanaf Linkeroever de route volgen via de parallelweg ter hoogte van de P+R en de keerbrug in Kruibeke. De afrit Linkeroever vlak na de Kennedytunnel richting Gent blijft voorlopig wel open, maar sluit in het voorjaar van 2024.

 

Lees ook

Welke hinder mag je in 2023 verwachten door de Oosterweelwerken?

De Oosterweelverbinding: wat mag je verwachten?

Vorig artikel10 jaar geleden lanceerde VAB pechverhelping voor de fiets
Volgend artikelWelk type fietsrem kies je het best?