Wolfsburg Autostadt

Vorig jaar werden in ons land 549.632 nieuwe auto’s ingeschreven, een stijging van 0,6 procent. Volkswagen blijft het populairste merk in ons land.

De ontdieseling van ons wagenpark gaat in steeds grotere stappen. In 2017 was nog maar 46% van de nieuwe wagens een diesel, in 2018 zakte dat aantal nog verder naar 35,5%. Opmerkelijk als je weet dat de dieselmarkt tien jaar geleden nog goed was voor bijna 80% van de nieuw verkochte wagens. De alternatieve aandrijvingsvormen geraken echter niet van de grond. De elektrische auto blijft steken op een marktaandeel van 0,66%, CNG haalt slechts 0,76% en hybrides palmen 4,5% van de markt in. Er werden in 2018 dus vooral benzinewagens verkocht. Met 58,6% is benzine veruit de populairste brandstof. Dat de prijs van benzine en diesel voortaan gelijk ligt of zelfs lager doet de consument kiezen voor benzinemotoren.

Meest verkochte automerken

Het best verkopende merk in België blijft Volkswagen met 52.738 wagens, dat is bijna 10% van het totaal aantal nieuwe auto’s. De tweede plaats is voor Renault (50.213) en op drie strandt Peugeot (42.623). De top 10 wordt verder aangevuld door BMW, Mercedes, Opel, Audi, Ford, Citroën en Hyundai.

Lees ook

Wat betekenen de afkortingen in de verkoopsbrochure?

Alles wat je wilt weten over nieuwe nummerplaten.

Zo verkoop je je auto aan een particulier.

Vorig artikelDe Drôme, onze ultieme tip voor wie de Provence te druk vindt
Volgend artikelBezoek ons tijdens het Autosalon op #WeAreMobility