voetganger zebrapad Vlaamse mobiliteitsvisie 2040Foto: Wim Kempenaers

De overheid werkt momenteel aan een toekomstvisie over onze mobiliteit. Daarbij krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn of haar blik op de toekomst te delen.

De ‘Vlaamse mobiliteitsvisie 2040’ wordt een strategische langetermijnvisie die Vlaanderen de komende jaren moet helpen met het maken van de juiste beleidskeuzes. Ze zal de krachtlijnen bevatten om de Vlaamse mobiliteit in de toekomst vlot, veilig en duurzaam te organiseren. Eind dit jaar gaat een ontwerp van de mobiliteitsvisie naar Vlaams minister Lydia Peeters.

Jouw bijdrage is nodig

Om zo veel mogelijk invalshoeken mee te nemen voor de ‘Vlaamse mobiliteitsvisie 2040’ worden niet alleen overheden en experten bevraagd, maar ook bedrijven, verschillende organisaties én burgers. Zo komen alle ideeën rond mobiliteit in de samenleving aan bod. Om een visie te ontwikkelen, zijn er alvast vier toekomstscenario’s ontwikkeld: vier werelden met grote verschillen op sociaal, economisch, cultureel en politiek vlak. Die werelden zijn geen wensbeelden, maar mogelijke visies op de toekomst die kunnen helpen na te denken over wat op ons af komt. De burgerparticipatie loopt tot 18 oktober. Je kunt je stem laten horen via mobiliteitsvisie2040.vlaanderen.be.

 

Lees ook

Wordt telewerken het nieuwe normaal?

Ben je echt sneller als je zigzagt in de file?

Vorig artikelBootje varen en barbecueën op het Kempisch Kanaal
Volgend artikelAlles wat je moet weten over de reddingsstrook