waterbus

Goed nieuws voor wie in de buurt van het Albertkanaal woont: sinds deze week vaart de waterbus ook langs Merksem, Deurne, Schoten en Wijnegem. Een filevrije en milieuvriendelijke manier om Antwerpen te bereiken!

Nieuwe route met waterbus

De nieuwe route van DeWaterbus is 8 kilometer lang en krijgt 5 haltes: Havenhuis (Antwerpen), Fietsbrug IJzerlaan (Merksem), Brug van den Azijn (Deurne), Hoogmolendijk (Schoten) en Brug Houtlaan (Wijnegem). Alle haltes liggen aan een brug, zodat ze vanop beide oevers makkelijk bereikbaar zijn, en er is ook telkens aansluiting op het openbaar vervoer. Je fiets mag gratis mee. De waterbussen varen elke werkdag in beide richtingen. De eerste lijn richting het Havenhuis vertrekt om 6u40 vanuit Wijnegem. Ook tijdens het weekend vaart de waterbus. Meer informatie over de dienstregeling en ticketprijzen vind je op de website van DeWaterbus.

 

Over DeWaterbus

Sinds 2017 vaart DeWaterbus tussen het Steenplein in Antwerpen en Hemiksem, met een tussenstop in Kruibeke. Daar kwam in 2018 een tweede route bij, die het Steenplein via een noordelijke route verbindt met de Antwerpse haven. Sinds deze week komt daar dus ook een oostelijk traject bij, dat pendelaars uit de gemeenten langs het Albertkanaal een handig vervoersalternatief biedt. Een overzicht van de trajecten van DeWaterbus vind je hieronder.

Vorig artikelDe must-sees van Salzburg
Volgend artikelTot rust komen in een Slow Cabin