Slow Cabin

In tijden van fomo* en burn-outs kan de natuur een handje helpen. En dat hebben ze bij Slow Cabins helemaal begrepen. Tijd voor een digitale detox en jomo**!

Het principe van de Slow Cabin is simpel. Je verblijft minstens 2 nachten in een ecologische cabin op een geheime locatie in de natuur. Met niets of niemand in de nabije omgeving kun je eindelijk tijd maken voor jezelf en voor elkaar.

Jij, de natuur en de Slow Cabin

We vinden onze Slow Cabin op een veld, omgeven door hoge bomen. Er valt niemand te bespeuren behalve de occasionele wandelaar met hond. Het is dan ook koud buiten, dus wij zoeken snel de sleutel onder de trap met onze persoonlijke code en haasten ons de cabin in.

Er valt niemand te bespeuren behalve de occasionele wandelaar met hond.

Binnen wachten gelukkig een hoogefficiënte houtkachel en stapel houtblokken. Het duurt niet lang voor de dikke truien weer uit kunnen. De Slow Cabin is volledig zelfvoorzienend. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen en opgeslagen in een batterij en het regenwater wordt gefilterd en hergebruikt om mee te douchen en af te wassen (niet om te drinken). Dankzij het droogtoilet heb je echter niet zoveel water nodig. Door simpel te leven kun je het best met wat minder doen. En ’s avonds steek je toch gewoon de kaarsen aan. Niets zo gezellig!

De Slow Cabin is volledig zelfvoorzienend. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen, het regenwater gefilterd. 

Onze gsm’s vliegen een opbergdoosje in. Geen andere afleiding dan dat spannende boek of die openhartige babbel. De ene bereidt het avondmaal terwijl de andere de fles wijn ontkurkt en het vuur gaande houdt. Er is met opzet geen wifi of televisie voorzien. Zo schakel je bewust een versnelling lager, leef je een beetje trager. Met de blijvende warmte van de kachel vallen we in slaap om de volgende ochtend het allermooiste aspect van de Slow Cabin te beleven: ontwaken aan een panoramisch raam en de zon stilletjes op je wangen voelen opkomen. Ik blijf nog even.

Praktisch

Adres

De exacte locatie blijft een verrassing tot zo’n 2 weken voor vertrek. Moeilijk voor controlefreaks, maar wel dé manier om te leren loslaten. De cabin bevindt zich op maximaal 2 uur rijden van jouw woonplaats, en is in de meeste gevallen ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Prijs

Je kiest uit 2 types van cabin: de ‘Time for Two’ voor 2 personen of de ‘Time for Family’ voor 3 tot 5 personen.

  • Time for Two: € 175 p.n. (week), € 235 p.n. (weekend), € 245 p.n. (vakantie), minimaal 2 nachten
  • Time for Family: € 185 p.n. (week), € 245 p.n. (weekend), € 255 p.n. (vakantie), minimaal 2 nachten

Reserveren

slowcabins.be

3x nog meer ontspannen in de omgeving

Waar onze Slow Cabin exáct stond, dat verklappen we niet. Wél kunnen we zeggen dat het ergens in de noordwestelijke hoek van de Kempen is. En daar vallen best nog meer relaxte dingen te doen!

1. Picknicken op de Kalmthoutse Heide

De Kalmthoutse Heide is één van de oudste en grootste natuurgebieden van Vlaanderen vol zeldzame dier- en plantensoorten. Er lopen heel wat bewegwijzerde wandel- en fietsroutes door en rond. Wij kiezen voor de Heideroute, een fietslus van 57 km, door de heide, langs Essen en Wuustwezel terug naar Kalmthout. Een verkorting tot 39 of 43 km is mogelijk.

Onderweg warmen we ons op met dampende pompoensoep, brood met beleg en tapenades, om af te sluiten met vers fruit en een smeuïge plak appelcake. Het idee achter de Piknikfabrik is simpel maar ingenieus. Jij gaat op het gemak wandelen of fietsen en op de gekozen stopplaats staat een picknickkoffer vol heerlijke streekproducten op jou te wachten. Er is keuze uit verschillende picknickpakketten. Beschikbaar vanaf 8 personen, winterpicknicks vanaf 10 personen.

2. De beste Italiaan van Gooreind (en omstreken)

In de oude pastorie van Gooreind, een deelgemeente van Wuustwezel, maakten chef Johan en echtgenote Sylvie hun droom waar. Na jaren in de potten van hun familierestaurant Milano in Antwerpen te roeren, startte het koppel een eigen zaak. Il Divino di Milano zag het levenslicht in juni 2018 en was meteen een schot in de roos. Met een 13,5/20 van Gault&Millau komen de klanten van heinde en verre voor deze authentieke Italiaanse keuken van hoogstaande kwaliteit, maar met een lage drempel. Je wordt ontvangen met een oprechte glimlach, zonder poespas, in een warm en hedendaags interieur. Een beetje thuiskomen.

Chef Johan De Jaegher overleed op 12 februari onverwachts aan een hartaderbreuk. Het restaurant zal gesloten zijn tot en met 1 maart. Daarna zal Sylvie zijn droom verderzetten en hun zaak openhouden.

3. Het militaire verleden

In de bossen tussen Kapellen en Brasschaat komt ons militaire verleden weer een beetje tot leven. Het Gunfirepad is een wandeling van 5,9 km, waarbij je vertrekt aan het militaire vliegveld van Brasschaat en het Gunfire Museum. Onderweg steek je de oude spoorweg van het leger over – je kunt er nu op spoorfietsen – en stap je langs het Fort van Brasschaat en de Antitankgracht, die ooit dienden om de Duitsers uit Antwerpen te houden.

Terug aan het beginpunt blijkt Perron Noord het ideale rustpunt, alsof je iemands woonkamer binnenwandelt. De menukaart is beperkt, maar tegen zeer kleine prijzen speel je een broodje, croque, pannenkoek of stuk taart naar binnen. Bij mooi weer zijn het immense terras en de speeltuin een grote troef. Perron Noord is overigens eens sociaal project en stelt mensen met een mentale beperking te werk. Een plek voor iedereen!

Tips

Huur een fiets Vind je het lastig om je eigen fiets mee te nemen? Geen probleem! Bij Aerts Action Bike in Kalmthout kun je terecht voor kinderfietsen, stadsfietsen, tandems en elektrische fietsen voor een dag of zelfs een hele week.

Goed verzekerd Wist je dat je met VAB-Reisbijstand ook verzekerd bent voor al je weekendjes weg in eigen land? Vanaf € 88 per jaar of € 111 voor het hele gezin.

Meer bijzonder logeren Wij brachten ook een nachtje door ín de duinen van Zoutelande. Lees de reportage hier!

* Fomo: fear of missing out

** Jomo: joy of missing out

Vorig artikelDe waterbus vaart nu ook over het Albertkanaal
Volgend artikelIn Vervoering: Land Rover Serie 3