de beste elektrische fietsen

VAB-leden met een fietshart gingen weer op zoek naar de beste elektrische fietsen. Dit zijn de winnaars van de verkiezing ‘Fiets van het Jaar 2020’!

Elk jaar trapt VAB het nieuwe fietsseizoen op gang met de zoektocht naar de beste elektrische fietsen van dit moment. Een jury van consumenten aangevuld met professionals uit de fietswereld kiezen de ‘Fiets van het Jaar’. Dit zijn de drie favorieten bij de elektrische fietsen en speedpedelecs.

 

De beste elektrische fietsen van 2020

 

1. Kettler Quadriga CX10

Waarom?  Deze fiets bekoort met zijn efficiënte motor (625 Wh), het uiterst stabiele en stijve frame met geïntegreerde batterij en de gemakkelijke bediening en verhoudingen van de versnellingen. (Vanaf € 3199)

 

 

2. Kalkhoff Endeavour 5.B Move

Waarom? De Kalkhoff wordt vooral geprezen om zijn aangename stuurgedrag en wendbaarheid. Door de vlotte bediening van de motor en de versnellingen is deze fiets ontzettend breed inzetbaar. Een echte alleskunner! (Vanaf € 3199)

 

 

3. Haibike Sduro Trekking 4.0

Waarom? Hij springt in het oog door z’n knappe en sportieve uiterlijk. Eens onderweg zijn de vlotte acceleraties en het soepele rijgedrag de grote troeven. (Vanaf € 2799)

 

 

De beste speedpedelecs van het jaar

 

1. Trek Allant+ 9.9S

Waarom? Vooral het moderne design en het rijgedrag charmeerde de jury. De mooi weggewerkte bekabeling en het uitzonderlijk lage gewicht vallen eveneens op. (Vanaf € 6599)

 

 

2. Riese & Müller Supercharger2 GT vario HS

Waarom? Valt in de smaak door zijn algemene rijkwaliteiten, de traploze versnellingen en de comfortabele vering in de zadelpen en de voorvork. (Vanaf € 6429)

 

 

3. Specialized Turbo Vado 6.0

Waarom? Haalt goede punten door de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Ook de krachtige remmen en de bijzonder efficiënte verlichting springen in het oog. (Vanaf € 4399)

Hoe verloopt de verkiezing?

Op en rond het Sven Nys Cycling Center in Baal voelde een grote groep fervente fietsers de 28 deelnemende elektrische fietsen aan de tand. Een consumentenjury deed testritten met de elektrische fietsen, een jury uit de fleetsector boog zich over de speedpedelecs die vooral ingezet worden voor woon-werkverkeer over langere afstanden. Beide jury’s quoteren de fietsen aan de hand van verschillende vooropgestelde criteria en bepalen zo hun favorieten. Nog meer weten over de verkiezing van de ‘Fiets van het Jaar’ en alle deelnemende fietsen? Klik dan hier.

Vorig artikelVeilig alleen wandelen doe je zo
Volgend artikelVAB raadt overheid aan om fietshandel te openen op 4 mei