veilig alleen wandelen

In barre quarantainetijden, waarin je beperkt bent in wat je doet, is wandelen één van de betere manieren om de tijd door te brengen. Je doet het met je partner of je coronabuddy, maar waarom ook niet solo?

Iedereen weet dat het goed is voor de conditie, maar het brengt ook rust in je hoofd. Je creëert wat afstand van het dagelijkse; dat geeft perspectief. En dat smakelijke glas bier dat je nadien verdiende op café, dat kun je ook gewoon thuis drinken. Maar heb je ook al overwogen om alleen op pad te gaan, of schrikt het je af? Met deze tips ga je veilig alleen wandelen.

Ik ga op pad en ik neem mee

Water uiteraard, een snack, pleisters en insectenzalfjes. Ook een powerbank kan nuttig zijn. Je wilt niet dat je gsm geen kik meer geeft op het moment dat je hem nodig hebt. Een fluitje kan dan weer helpen om in nood lawaai te maken en zo passanten te verwittigen.

Gebruik je gsm wijs

Een enkel verstuiken of een nare valpartij, het kan iedereen overkomen. Hoe kun je je huisgenoten of een vriend laten weten dat er een probleem is? Met je smartphone natuurlijk! Die kun je voor meer dingen gebruiken dan alleen maar foto’s en tekstberichtjes.

– Stel op voorhand je ICE-contacten in. ICE staat voor ‘In Case of Emergency’. Anders gezegd, een contactpersoon die men kan waarschuwen als jij een ongeluk hebt gehad. Dit contact is vanaf het vergrendelscherm te bereiken. Deze persoon kan dus gebeld worden zonder je mobiele telefoon te ontgrendelen. Hier lees je hoe je een ICE-nummer kunt instellen.

– Installeer What3words, een app die elke plek op de wereld in een unieke combinatie van drie woorden codeert. Als je die doorgeeft, vindt men je direct. Het systeem wordt gebruikt door Lonely Planet en is onder meer in Engeland al enorm populair.

– De (gratis) EHBO-app van het Rode Kruis kan je ook helpen om assistentie te geven of te krijgen. Zo heb je altijd alle nuttige eerstehulptips op zak om basishulp te bieden bij vaak voorkomende situaties.

 

Lees ook

Wandelen en fietsen volgens de coronamaatregelen

Zo maak je de mooiste natuurfoto’s

Zo maak je jouw dagelijkse tochtjes spannender

Vorig artikelBandenwissels zijn opnieuw mogelijk op afspraak
Volgend artikelDe beste elektrische fietsen van dit moment!