extra tijd voor het terugkommomentFoto: Jeroen Peeters

Zij die net hun rijbewijs haalden, krijgen uitzonderlijk vier maanden extra om het terugkommoment te volgen. Door de verschillende lockdowns waren de rijscholen een tijdlang gesloten en kon het verplichte terugkommoment niet worden gevolgd.

Het terugkommoment is een bijscholingscursus die je zes tot negen maanden na het behalen van je rijbewijs moet volgen. Om beginnende chauffeurs die de les nog niet konden volgen extra tijd te geven, werd de termijn eerder al verlengd tot eind september 2021. Door de grote drukte blijkt echter dat heel wat nieuwe chauffeurs die nu hun terugkommoment zouden moeten volgen geen vrije plaats meer vinden. Minister van mobiliteit Lydia Peeters heeft daarom beslist om die laatste groep mensen extra tijd te geven.

Ook bij VAB-Rijschool

Alle beginnende chauffeurs van wie de toegewezen termijn afloopt tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2022 krijgen vier maanden extra bovenop de uiterste datum waarop ze het terugkommoment kunnen volgen. Dat geldt ook voor degenen die hun terugkommoment al gemist hebben en een tweede termijn van twee maanden kregen die afloopt tussen 1 oktober en 30 november van dit jaar. Zij moeten echter een toeslag van 51 euro betalen. Of je aanspraak maakt op de uitgestelde termijnen kun je raadplegen via Mijn Burgerprofiel. Het terugkommoment kun je ook bij VAB-Rijschool volgen in Wilrijk, Brugge en Lommel.

 

Lees ook

Rijbewijs halen? Dit moet je weten over de rijopleiding!

Wat is het terugkommoment in de rijopleiding?

Zo gaat het terugkommoment eraan toe

Vorig artikelBen je echt sneller als je zigzagt in de file?
Volgend artikelDe hipste koffiehuizen in Wenen