koffiehuizen in Wenen

Wenen is dé stad van de Kaffeehäuser. Naast de traditionele etablissementen heb je ook meer hippe koffiehuizen in Wenen. In deze vijf barretjes wil jij bij je volgende bezoek koffie nippen.

Phil: koffie en boeken

Niets zo heerlijk als de drukte van je laten afglijden met een boek in de hand en een dampend kopje op de bijzettafel. Bij Phil kun je de twee combineren. Deze leuke zaak verkoopt naast koffies in alle soorten en maten ook fijne boeken. Romans, reis- en kookboeken broederlijk naast cappuccino’s en allerlei zoets in een aangename atmosfeer met 80’s pophits als soundtrack. (Gumpendorfer Strasse 10-12)

 

Espresso: Expo 58 in Wenen

Hippe koffiehuizen hebben wel vaker een retro randje. Bij Espresso lijkt het alsof ze de koffiehoek uit het Oostenrijkse paviljoen van Expo 58 naar Wenen hebben gebracht. Knalrode krukjes en banken die fel afsteken tegen de pastelblauwe muren en de gegolfde houten bar. Je wacht alleen nog op het moment dat ‘Volare’ of ‘Great Balls of Fire’ uit de jukebox gaat knallen. (Burggasse 57)

Vollpension: oma’s aan de macht

Het equivalent van oma’s huiskamer waar je altijd verwelkomd wordt met koffie en gebak, dát is Vollpension. In dit koffiehuis bakken kwieke oudere dames aan de lopende band heerlijk geurende taarten en cakes. Het vintage decor met antieke sofa’s en bijbehorende staanlampen vervolledigen het plaatje en maken het extra knus. Van alle koffiehuizen in Wenen is dit vast het meest verterende. (Schleifmühlgasse 16)

 

Das Café: cafeïne en tafel te koop

De barista hier serveert koffies die romig en zacht zijn. Over het interieur van de zaak kunnen we kort zijn, want dat verandert constant. Een groot deel van wat in het eclectische decor van Das Café staat of hangt, kun je immers kopen. De uitbaters hebben ook nog een zaak in de Gumpendorfer Straße, Das Möbel, met enkel meubels. (Burggasse 10)

 

J Hornig: rechttoe rechtaan

Heel wat koffiehuizen in Wenen branden hun eigen koffie. Bij J Hornig kun je er niet naast kijken, want de koffiebrander staat midden in de zaak. Hier kom je voor pittige aroma’s in een trendy interieur. Deze zaak is strak en zo is ook de bediening. De warmte komt dus eerder uit je kopje dan van de barista. Desalniettemin een goede plek voor wie geen slappe koffie hoeft. (Siebensterngasse 29)

Meer dan koffie in Wenen?

Ontdek ook onze andere tips in de Oostenrijkse hoofdstad.

Vorig artikel4 maanden extra tijd voor het terugkommoment
Volgend artikelReflecteer in het verkeer: motorrijders