Robotland

Is het een pretpark? Is het een museum? Geen van beide. Robotland is een gloednieuw technologiepark, waar klein en groter zelf aan de slag gaan met allerlei transport- en robottechnieken.

Om de verwachtingen nog wat op te krikken, wacht aan de prachtig gerestaureerde douaneloods naast het station van Essen een levensgrote robot. Nochtans is het geen speelgoed dat hier ter beschikking staat van ongeduldige bezoekertjes, maar ‘the real stuff’: robotarmen, kranen, gravers en laders, computergestuurde werktuigen, pneumatische en hydraulische snufjes. Fun voor 4 tot 99 jaar, zo wordt beloofd.

Bekijk hier een voorproefje en lees verder onder de video.

 

Wat is Robotland?

In Robotland waan je je in een compilatie van ‘Bob de Bouwer’ en Ketnets ‘Superbrein’. Kijken mag, aankomen moet – dat is zowat het devies. Door zelf aan de slag te gaan, leren kinderen hoe techniek werkt. En hoewel je via displays informatie kunt opvragen over alles van katrollen, pompen, tandwielen en ventielen tot windtunnels en buizenpost, zie je vooral papa’s en mama’s geduldig uitleggen wat hun kids in beweging zetten, en hoe.

 

Dit kun je er allemaal doen

Wat je kunt beleven in Robotland, is te veel om op te noemen. Koppel een goederenwagon, kruip in de cockpit van een vliegtuig, fiets in virtual reality over de Grand Canyon, voetbal met perslucht of probeer eendjes te vissen met een knikarmrobot. En dat is heus niet enkel voor kinderen fun. Ouders die eens een alternatief vervoermiddel willen uittesten, kunnen rondjes rijden met een bobcat, segway of elektrische tweezitter.

 

Is Robotland duur?

Je betaalt uiteraard meer dan een bezoekje aan de speeltuin met ijsje achteraf, maar minder dan een dag pretpark. Na de veiligheidsvideo aan het begin van je bezoek krijg je drie uur tijd (10-13u of 14-17u) om Robotland te ontdekken, en in die uren zul je – geloof ons – van hot naar her rennen. Pick your darlings, want je moet mogelijk hier en daar aanschuiven. Al bij al is Robotland een ervaring die nog lang aan de keukentafel zal naverteld worden!

Praktisch

Adres
Hemelrijk 36, Essen. Er is gratis parking en een fietsenstalling. Het station van Essen ligt op wandelafstand.

Tickets
Onder 120 cm € 12,50, vanaf 120 cm € 29, kinderen t.e.m. 3 jaar gratis. Robotland is geopend op woensdagnamiddag, in het weekend en op feestdagen. Reserveer je tickets hier.

Vorig artikelDe mooiste fietsroutes in Europa
Volgend artikelAlles rond wildkamperen in Zweden