ryanair

Wie met Ryanair vliegt, moet vanaf november bijbetalen om een trolley als handbagage mee aan boord te nemen. Dit zijn de nieuwe regels!

Ryanair zorgde voor een revolutie door reizigers aan te moedigen om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen. Kleine trolleys mochten gratis mee als handbagage. Daar komt vanaf november een einde aan. Aan boord dus geen strijd meer om je trolley nog ergens in te kunnen proppen. Wat zijn dan de nieuwe regels?

Zonder priority ticket

Wie geen priority ticket koopt, mag maar 1 kleine tas mee aan boord nemen (handtas, laptoptas, kleine rugzak). Die tas moet onder de stoel voor jou passen en mag maximaal 40 x 20 x 25 cm meten, wat iets meer is dan vroeger (35 x 20 x 20 cm). Wil je een groter stuk bagage meenemen, zoals een trolley, dan moet je dat laten inchecken voor je vlucht. Die valies mag maximaal 10 kilo wegen en het kost je 8 euro als je dit aangeeft bij je boeking. Heb je het niet op voorhand geboekt, dan betaal je ter plaatse 25 euro.

Met priority ticket

Wie wat meer betaalt en een priority ticket neemt, mag 1 kleine tas en 1 groter stuk bagage van maximaal 10 kilo mee aan boord nemen, eigenlijk zoals het nu is. Om te voorkomen dat het hele vliegtuig priority is, wordt het aantal tickets beperkt tot 95. Dat cijfer is niet lukraak gekozen. Er is namelijk plaats voor ongeveer 100 trolleys aan boord. Op die manier kan Ryanair garanderen dat wie met een priority ticket reist effectief zijn bagage aan boord kan stallen.

Previous article5x heerlijk nazomeren in Normandië
Next articleJongeren slagen minder snel voor theoretisch rijexamen