Roomservice dineren op de hotelkamerSofie Roth

Afgelopen maandag moest de horeca onherroepelijk toe. Een zwarte dag voor heel wat mensen. Toch zagen sommige ondernemers nog mogelijkheden. Boetiekhotel Nonam in Gent pimpte het menu van hun roomservice om jou een intiem diner in een van hun hotelkamers voor te schotelen.

Het Gentse Patershol ligt er maar stilletjes bij wanneer we op een donderdagavond richting Nonam wandelen. De luiken en deuren van zowat elke horecazaak zijn gesloten. Maar dat geldt gelukkig niet voor de hotels. Hun restaurants moesten weliswaar sluiten, maar logies mogen ze nog steeds ontvangen. In een historisch pand op een lieflijk hoekje lonkt boetiekhotel Nonam, dat hun roomservice een serieuze boost gaf zodat gasten alsnog verfijnd kunnen dineren tijdens hun verblijf. Geen reden dus om die overnachting te cancelen.

Roomservice op restaurantniveau

“Nonam opende de deuren in februari 2020, enkele weken voor de lockdown. Veel reserve hadden we nog niet opgebouwd”, vertelt Karel Van Oyen, chef en medezaakvoerder van het hotel. “Daarom hebben we deze creatieve oplossing gevonden. We brachten de roomservice op restaurantniveau. De prijs van de hotelkamer zit mee in de prijs verrekend.”

We worden via de antieke houten trap naar onze hotelkamer begeleid. Een moderne interpretatie van retro, met een opvallend behangpapier geïnspireerd op de jaren 70, roze fluwelen gordijnen, een gitzwarte badkamer en – tijdelijk – een tafeltje voor twee, gedekt voor een intieme tête-à-tête. Wat volgt is een uitermate verfijnd vijfgangendiner met negen gerechtjes, een aperitief, aangepaste wijnen en koffie of thee met versgeurende madeleintjes en spekken die op je tong smelten. Genieten!

 

Praktisch

Adres

Nonam, Sluizekenkaai 1, 9000 Gent

Prijs

  • Roomservice op hotelkamer: vanaf € 236 voor 2 personen
  • Roomservice op hotelkamer met overnachting: vanaf € 365 voor 2 personen
  • Roomservice met overnachting en brunch op hotelkamer: vanaf € 400 voor 2 personen

Reserveren

Boek jouw ‘suite escape’ via deze link.

Previous articleZweeds Lapland in de herfst: 5 redenen om te gaan
Next articleMinder defecte autoverlichting dankzij nieuwe technologie