Philippe Geubels Ardennen locaties TaboeDomein van de Grotten van Han © VRT

Onder het motto “je leert elkaar het beste kennen op vakantie” gaat Philippe Geubels in het tv-programma ‘Taboe’ (zondagavond op Eén) op stap met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen. Uitvalsbasis is dit keer een vakantiehuis in de Waalse Gaumestreek, vanwaaruit hij zijn gasten meeneemt naar verschillende trekpleisters in de Ardennen. Aan VAB-Magazine verklapt Philippe zijn favoriete locaties.

1. Het dorpje Chiny

Het ‘Taboe’-vakantiehuis ligt in Chiny, een authentiek dorpje aan de Semois met de opvallende Saint-Nicolas-brug als blikvanger. Philippe: “Ik hou van rust: hoe minder volk, hoe liever. Chiny is nog zo’n rustig dorp, heel aangenaam. Vooral aan het water vind je er mooie plekjes. Ideaal om te aperitieven. Maar het is ook plezant om in de Semois te pootjebaden of op forel te vissen.”

 

2. Kasteel van Bouillon

Philippe: “Ik wandel graag rond in een oude, goed bewaarde kastelen. Dan zie ik hoe ridders daar lang geleden rondliepen en stel ik mij voor hoe mensen toen leefden. In die zin is het kasteel van Bouillon erg indrukwekkend. Bovendien heb je er een chic uitzicht over het water.”
Tip: Zo’n 13 km buiten Bouillon ligt ‘le Tombeau du Géant’, een beboste heuvel in een meander van de Semois – het best te zien vanop het uitzichtspunt van Botassart.

 

3. Boottocht op de Maas

Een rondvaart op de Maas, vanuit Dinant, is een klassieker. Je passeert onder meer het Kasteel van Freÿr en de jachthaven van Waulsort. Philippe: “Heel ontspannend, zo’n boottocht. Ik zit nu eenmaal graag op of aan het water. Met mijn gezin ga ik regelmatig naar zee en ik heb goede herinneringen aan een zalige vakantie op een boot in Kroatië.”

 

4. Abdij Notre Dame d’Orval

Philippe: “Een bezoek aan de abdij van Orval is een aanrader. De proeverij met verschillende soorten trappist is natuurlijk plezant, maar ook de tuinen zijn heel mooi. Hier liggen de goed bewaarde ruïnes van de historische abdij. Helaas mag je als bezoeker het interessantste gedeelte van de moderne abdij, waar de paters leven en werken, niet zien.”

 

5. Bison Ranch in Orchimont

Philippe: “De Bison Ranch is tof, zeker leuk om met de kinderen te doen. Er is een soort westerndorp met een saloon waar je bizonsteak kunt eten. Maar je kunt ook een huifkartocht maken langs de weides waarop de bizons grazen. Onderweg krijg je uitleg over de dieren en de teelt.”

 

6. Kasteelruïne van Herbeumont

Philippe: “Ruïnes waar niet veel van overblijft, zeggen mij weinig. Maar de kasteelruïne van Herbeumont heeft wél een fantastische ligging op een rotskam. Boven heb je een mooi uitzicht. Je hebt hier echt het gevoel dat je midden in de Ardennen staat.”

Philippe Geubels:
“Aan de kasteelruïne van Herbeumont heb je echt het gevoel dat je midden in de Ardennen staat.”

7. Domein van de Grotten van Han

Han biedt meer dan het bekende grottencomplex. Bij het domein hoort ook een groot wildpark met Europese diersoorten. Philippe: “Als kind vond ik de Grotten van Han al speciaal. En dat zijn ze vandaag nog altijd. Ook het dierenpark is de moeite: mooi om in rond te wandelen of te picknicken. Lijkt me tof om eens met mijn gezin te doen.”
Tip: In slaap vallen met het burlen van herten en ontelbaar veel sterren tellen? Lees hier alles over onze nacht in het wildpark!

 

8. Euro Space Center

Philippe: “Ik heb niets met astronauten of de ruimte. En toch vind ik het Euro Space Center leuk. Je kunt er allerlei proefjes doen en dankzij een virtualrealitybril wandel je zelfs rond in de ruimte. Een goede tip bij slecht weer.”

 

Meer tips in de Ardennen

De charmantste vakantiehuizen in de Ardennen

De knapste panorama’s van de Ardennen

De musts van Wallonië

Previous articleDit is het populairste automerk in België
Next articleLeer wijnproeven met Alain Bloeykens