tips coronaproof herfstvakantie

Zit je met de handen in het haar, nu de kinderen twee weken vrij hebben en alle leuks op slot gaat? Geen nood, er valt genoeg te beleven! Zeven coronaproof ideeën voor onvergetelijke herfstdagen.

De Grote Griezeltelling

Gingen we in het voorjaar nog op zoek naar schattige teddyberen, deze herfstvakantie ga je met de kids op griezeljacht. Een kaart om vampieren, heksen en skeletten te tellen, download je via de website van Sport Vlaanderen. Meer tips hoe je je dagelijkse tochtjes spannender kunt maken, vind je hier.

Op avontuur

Trek op avontuur in de natuur! Kampen bouwen, klimmen in bomen, verstoppertje spelen, moddertaarten bakken… Natuurpunt heeft een lijst van alle speelbossen en speelplekken in natuurgebieden. Neem ook een eierdoos mee en ga op schattenjacht. Bomen, bladeren, vruchten… wie heeft het eerst zijn doosje vol?

 

Citytrip in eigen land

Maak gebruik van je gratis treinritten en ga op citytrip in eigen land! Ontdek architectuur en streetart in Berchem, volg de interactieve Ensor-wandeling doorheen Oostende of ga in Mechelen op zoek naar te gekke elektriciteitskasten. In Gent stap je in de voetsporen van bekende Gentenaars, terwijl Kortrijk uitpakt met zijn trendy spots. Ook natuurpracht is bereikbaar per spoor. Al onze tips ontdek je hier!

Parken vol plezier

Dierentuinen en binnenspeeltuinen zijn helaas gesloten, maar ga eens kijken op de website van het natuurgebied, recreatiepark of provinciaal domein bij jou in de buurt en je zult ontdekken dat er heel wat te beleven valt! Zo kun je in De Averegten in Heist-op-den-Berg een herfstbingo spelen. En niet alle cultuur zit achter slot en grendel: het kunstpark van het Middelheimmuseum is ook een aanrader met kids.

Ga railbiken of peddelen

Genoeg alternatieven voor dat bezoek aan het pretpark. Ga eens een dagje railbiken bijvoorbeeld! Op sommige plekken zijn de fietsen al op stal gezet, maar aan de andere kant van de taalgrens kun je nog terecht voor een dagje spoorwegfietsen. Je kan er zelfs betalen met je VisitWallonia Pass. Of wat dacht je van een dagje peddelen? Huur een kano of kajak en ontdek het Waasland vanop het water.

 

Timmer een nestkastje

Haal leven in de tuin. Als je nu een nestkastje timmert, krijg je straks misschien wel bezoek van een mees of mus die er de koude winternachten doorbrengt – of wacht geduldig tot het broedseizoen. Ook extra voedsel zal gevederde vriendjes naar de tuin lokken. Tips rond het maken en ophangen van nestkastjes en het maken van een vetbol vind je bij Natuurpunt.

Help, het regent…

Net zoals je maaltijden aan huis kunt laten leveren, kun je ook knutselboxen bestellen. Ultieme redding voor regendagen en radeloze ouders! Enkele voorbeelden zijn de Joybox van AVA, Cre@box en DoeDoos.

 

Tip

Zo maak je de mooiste foto’s van jouw kinderen

Previous articleDe klassiekers van de Kalmthoutse Heide
Next articleVAB raadt aan om wissel naar winterbanden niet uit te stellen