ski

Veel Belgen trokken er deze krokusvakantie een paar dagen tussenuit. En dat is te merken op de VAB-Alarmcentrale. Er werden 40% meer dossiers aangemaakt dan vorig jaar.

Medische problemen

VAB-Reisbijstand kreeg 34% meer oproepen binnen voor skiongevallen en moest al 10% meer mensen repatriëren per ligtaxi of ambulance dan vorig jaar. Oostenrijk heeft duidelijk aan populariteit verloren, maar blijft de populairste wintersportbestemming van de Belgen voor de krokusvakantie. Italië wordt dan weer steeds populairder en Frankrijk kent een status quo. VAB-Reisbijstand noteerde deze krokusvakantie ook een zeer sterke stijging van het aantal zieken: 68% meer. Dat valt te verklaren doordat de krokusvakantie dit jaar een stuk vroeger valt dan vorig jaar (vorig jaar was dat de laatste week van februari) en de griepepidemie nog volop aan de gang is.

Auto’s starten moeilijk

Het koude weer in de skigebieden zorgde op de VAB-Alarmcentrale ook voor meer oproepen voor technische problemen: +55%. VAB moest een stuk vaker tussenbeide komen voor startproblemen (+88%), bandenpech (+61%) en motorproblemen (+33%). Opvallend was dat we ook veel uitstapjes maakten in de buurlanden: VAB-Reisbijstand kreeg dubbel zo veel oproepen voor pech vanuit Nederland dan vorig jaar. Ook Frankrijk was deze krokusvakantie een zeer populaire autobestemming met 65% meer pechgevallen dan vorig jaar.

Tip

Ongevallen op de piste kun je vaak vermijden. Lees zeker deze tips om skiongevallen te voorkomen en om de juiste skihelm te kiezen.

Vorig artikelIn Vervoering: John Deere Model A
Volgend artikelZo wordt het design van je auto bepaald