Curaçao is op en top Caraïbisch, met een vleugje Nederland. 7 redenen om dit kleurrijke eiland te bezoeken!

Genieten van de natuur

Het noordwesten van Curaçao is één grote brok natuur, met het Christoffelpark als uitschieter. Tot het middaguur kun je er heerlijk wandelen, daarna neem je omwille van de warmte beter de autoroute met stopplaatsen bij interessante bezienswaardigheden. Vlakbij ligt het Shete Boka Park. Het ruwe landschap duikt er steil de zeven baaitjes in. Het meest indrukwekkende schouwspel is de Boka Pistol, waar het zeewater met grote kracht een nauwe spleet wordt ingeperst, waardoor het metershoog omhoog spuwt en knalt als een pistoolschot. Wil je graag flamingo’s spotten? Aan de voormalige zoutpannen bij rif Sint Marie heb je het meeste kans om er te zien.

Eten in een droomdecor

In Curaçao geen gebrek aan goede restaurants. De Nederlandse voorliefde voor de kroket uit de muur is gelukkig ergens boven de oceaan blijven plakken. Heerlijk lunchen doe je bij Number 10, om nadien door de kunsttuin van Landhuis Bloemhof te wandelen. Ook Landhuis Klein Sint Martha serveert heerlijke gerechten in een prachtig kader. Wie in Willemstad de voeten onder tafel wil schuiven, kan terecht bij Mosa, na een aperitiefje in de aanpalende Caña Bar. Heb je het liever hip? Bij Mood lijkt het wel of je op Ibiza zit.

Met een tuktuk door Willemstad sjezen

Dé manier om relaxed door de straatjes van de hoofdstad te hossen, is een city tour met de tuktuk! Je houdt halt aan de bekende Koningin Emmabrug, ook wel de swinging old lady genoemd. De pontonbrug drijft namelijk op het water en kan weleens wat deinen op het water. Op de drijvende markt verkopen vissers alles wat de zee te bieden heeft, en dat rechtstreeks vanop hun bootje. Voor avondlijk entertainment moet je in Pietermaai zijn. De straten zijn er getooid met gekleurde lichtjes, salsacafés en knusse terrasjes.

Een balletje slaan

Het Sandals, waar koning Willem-Alexander zijn vakanties doorbrengt, heeft een uitgestrekt golfterrein. Achttien holes met uitzicht op de oceaan en Tafelberg. Tijdens speciale gelegenheden mag je proberen om je balletje vanop de Tafelberg in één keer in de hole 240 meter lager te droppen. Wie in deze hole-in-one slaagt, wint één miljoen dollar.

Duiken

Curaçao is een speeltuin voor duikers. Heb je graag begeleiding? Myronchi Trip is een kleine start-up van Mayrond, een sympathieke jongeman. Hij voorziet je van het nodige materiaal en toont je het mooiste van het onderwaterleven.

De kracht van kruiden ontdekken

Dinah Veeris is een beminnelijke vrouw die zich verdiepte in de wereld van kruiden en hun geneeskrachtige werking. Slaap je slecht? Een beetje koortsig? Hoofdpijn na een drukke werkdag? Dinah heeft er iets voor. In haar tuin staan zo’n 300 verschillende planten en twee keer per dag, om 9u30 en 10u30, zijn er rondleidingen.

De kleurrijke huizen

Werkelijk élk huis heeft een kleurtje in Curaçao. Van dieprood over pistachegroen tot eidooiergeel. Waarom de huizen zo kleurrijk zijn, daarover verschilt de geschiedschrijving. Oud-gouverneur Albert Kikkert verbood z’n inwoners in 1817 in ieder geval om een wit huis te hebben. De man zou hoofdpijn krijgen van de weerkaatsing van de zon. Dat diezelfde Kikkert heel toevallig ook de eigenaar was van de enige verffabriek op het eiland is uiteraard louter toevallig. Wat er ook van zij, het geeft Curaçao een fleurige aanblik.

  • Curaçao

Curaçao praktisch

Erheen TUIfly vliegt rechtstreeks van Schiphol naar Curaçao in zo’n 10 uur tijd.

Overnachten In het moderne Coral Estate Resort ontbijt je op het strand. Het vorstelijke Sandals biedt dan weer een uitgebreid activiteitenaanbod.

Munteenheid Antilliaanse gulden. Euro’s worden zelden aanvaard, Amerikaanse dollars wel.

Taal De lokale bevolking spreekt Papiaments, maar zowat iedereen spreekt ook vlot Nederlands.

Roaming Hoewel Curaçao tot het Koninkrijk der Nederlanden behoort, is het eiland geen deel van de Europese Unie. Voor roaming moet je dus (veel) betalen.

Beste reisperiode Curaçao heeft het hele jaar door een mild klimaat met zo’n 30 graden. Van oktober tot december is de kans op regen wat groter door het orkaanseizoen. Het eiland zelf ligt echter niet op de orkaangordel, dus tropische stormen zijn er zeldzaam.

Documenten Je hebt een internationaal paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is.

Vorig artikelDe mooiste bestemmingen voor een huwelijksaanzoek
Volgend artikelWe fietsen vaker naar de winkel en het werk