Island Life Vinkeveense PlassenSofie Roth

Natascha en Marcel kochten hun eigen eilandje op de Vinkeveense Plassen en maakten er een heerlijke bohemian hangplek van. Inclusief zwemdek, bar, hangmat en binnenkort ook een hottub. Haal die slippers maar vast boven!

Bij ons zijn de Vinkeveense Plassen niet zo gekend, en dat is zonde. Het watergebied bevindt zich tussen Amsterdam en Utrecht en bestaat uit drie grote plassen met ontelbaar veel kleine eilanden. Een fantastische plek voor duikers, suppers, zwemmers, vissers, wannabe kapiteins of simpelweg liefhebbers van het weerspiegelende wateroppervlak. Het begint je wellicht stilaan te dagen dat je niet zomaar bij Island Life geraakt. Op de afgesproken plek pikt Marcel ons op met zijn boot. En die is ruim genoeg voor enkele valiezen, een boodschappentas en een frigobox met alle ingrediënten voor homemade pizza.

 

Lang leve stromend water

Want eens op het eiland heb je de boot nodig om inkopen te doen (of om op restaurant te gaan). Helemaal off the grid hoef je niet te gaan. In het tiny house is stromend en drinkbaar water – dat is zeker niet op alle eilandjes het geval–, een warme douche, een houtkachel, een koelkast en een gasfornuis. Geen gedoe met zaagsel in de wc, doorspoelen doe je – na een paar keer pompen – met water uit de plassen. Je moet wel een beetje op je verbruik letten, ‘zware’ toestellen zoals een haardroger of espressomachine trekken de zonnepanelen niet. En de koelkast? Die werkt op gas.

 

Het buitenleven

Bij het echte eilandleven hoor je natuurlijk buiten te koken. Wij leggen de pizzasteen op de barbecue, maar wie van wat uitdaging houdt, zet de dutch oven in het vuur voor een stoofpotje. Outdoor cooking liefhebber Marcel werkt aan een receptenboekje voor beginners én workshops ter plaatse. En dan rest er je vooral… te genieten. Van een goed boek, van het eindeloze uitzicht of van een drankje aan de bar. Ga een rondje suppen of neem de boot naar één van de vele fijne zwemplekken – met een glijbaan in het water! Marcel en Natascha verklappen je graag de beste plekjes. En mocht er toch een regendruppel vallen, dan brengt een koffer vol gezelschapsspelen soelaas.

 

Island Life: praktisch

Ligging

De Vinkeveense Plassen is een natuur- en watersportgebied tussen Amsterdam en Utrecht. Dit privé-eiland van zo’n 400 m² ligt in de Noorderplas en is enkel per boot te bereiken. Je wordt met de boot opgehaald en naar het eiland gebracht. Indien gewenst kun je een motorbootje bij huren. Dit eiland is één van de weinige losse eilandjes.

Aantal slaapplaatsen

Het tiny house van 30 m² beschikt over een tweepersoonsbed in de slaapkamer en een slaapbank in de leefruimte. In de ronde tent kun je met vier personen slapen.

Met kinderen?

Aangezien het eiland niet omheind is, worden enkel kinderen met een zwembrevet toegelaten.

Prijs

Tarieven 2024:

  • Schoolvakanties en feestdagen: € 285 per nacht (4 personen)
  • Buiten schoolvakanties en feestdagen: € 255 per nacht (4 personen)
  • Toeristenbelasting: € 1,20 per persoon per dag
  • Eindschoonmaak: € 95

Optioneel:

  • Motorbootje met 5 liter benzine: € 50 per dag (alleen te boeken voor het totaal aantal dagen van je verblijf)
  • Sup (2 stuks): € 25 per dag (alleen te boeken voor het totaal aantal dagen van je verblijf)
  • Meer dan 4 personen: € 30 per persoon per nacht
  • Haardhout

Minimum van 3 nachten.

Reserveren

In 2024 is Island Life te boeken van 15 april tot 15 oktober. Klik hier om te reserveren.

Fijn om naartoe te varen

Even geen zin om te koken? Dan neem je gewoon de boot naar Koffiehuis De Goede Morgen voor een kopje zwart goud met een stuk taart, een rustig ontbijt of een gezonde lunch. Het is er heerlijk zitten tussen de hoge hortensia’s en de vintage spullen. Of vaar naar Wander Island, een fantastische plek met bohemian vibe waar je van ’s morgens tot ’s avonds kunt blijven plakken met drinks & bites en zo onverstoord kunt overgaan van lunch naar diner. En dat zonder het water uit het oog te verliezen. Beide plekken hebben hun eigen aanlegsteiger.

Vorig artikelOntdek deze knap gerestaureerde kastelen en paleizen in Hongarije
Volgend artikelGetest: de elektrische BYD Dolphin