Hier werd De Mol in Griekenland opgenomen

Heb jij ook het jongste seizoen van ‘De Mol’ gevolgd? Dan vroeg je je wellicht net als velen af waar je moet zijn voor die knappe berglandschappen. 

Meteora

Hier speelde de eerste aflevering van ‘De Mol’ zich af. Op ruim 220 kilometer van Thessaloniki vind je de gigantische rotsformaties en in totaal zes bewoonde ‘zwevende’ kloosters. Een paradijs voor liefhebbers van cultuur én natuur dat in 1988 Unesco-werelderfgoed werd. Kun je je voorstellen hoe deze kloosters in de 11de eeuw werden gebouwd? Er waren toen nog geen vaste trappen, lift of andere moderne gemakken. Je moest dus steen voor steen omhoog! Meteora kun je op verschillende manieren ontdekken. Maak op eigen houtje of met een gids diverse wandelingen. Avontuurlijk ingesteld? Ga voor scrambling, een combinatie van wandelen en klimmen. Je kunt ook langs de rotsen abseilen of als ultieme beleving bovenop de rots genieten van de zonsondergang.

 

Ioánnina

Ken jij de regio Epirus al? Je vindt hier hoge bergen, diepe kloven en onontdekte bergdorpjes, maar ook de fijne stad Ioánnina. Het allerleukste aan Ioánnina is de ligging aan het meer Pamvotis. ’s Zomers wordt er volop geroeid op het meer en rondomrond lopen prachtige wandel- en fietspaden. Rijd de stad uit en je zit binnen de kortste keren in de natuur. In Nationaal Park Tzoumerka bijvoorbeeld. Dankzij de hoge overhangende rotsen, watervallen en smalle kloven kun je hier ook perfect raften.

 

Messenië

Fietsliefhebbers opgelet! In het zuidwesten van het schiereiland Peloponnesos vind je Kalamáta, de fietshoofdstad van Griekenland en tevens de hoofdstad van de regio Messenië. Kalamáta is een moderne stad met archeologische hoogstandjes, een gezellige boulevard en kilometers strand en fietsroutes. Fiets langs zilte kusten, geniet van de geur van citroenbomen. Of ga voor een uitdagende bergroute van Kalamáta naar Methoni en stop onderweg bij de Polilimnio-watervallen. Je vindt er grote en kleine watervallen met hier en daar een meer om in te zwemmen.

 

Attica

De regio Attica heeft eigenlijk alles. Grootste trekpleister is de historische hoofdstad Athene, een culinair paradijs en winkelwalhalla vol archeologische hoogstandjes. Vanuit Athene sta je in een mum van tijd op pittoreske eilanden als Hydra en Spetses. Of waarom niet de Parnitha in het gelijknamige nationaal park beklimmen. Deze berg heeft een piek van 1400 meter en je spot er 30 soorten zoogdieren, 120 vogelsoorten en vele verschillende planten. Kortom, de perfecte omgeving voor een wandel- of klimtocht. Tip: eindig je reis op Hydra. Op dit eiland zul je geen auto’s vinden, maar wel pittoreske huisjes, prachtige uitzichten, romantiek en de ultieme rust!

 

Arcadië

In de regio Arcadië, op het schiereiland Peloponnesos, worden de kleine restaurants vooral door families gerund. Het is een ruige en dunbevolkte bergstreek, waardoor er meer dan genoeg rust te vinden is. Door de hoogte en bebossing is het er een stuk koeler dan in de rest van Griekenland en daardoor perfect voor activiteiten in de natuur. Hou jij wel van een beetje actie? Op een hoogte van 1000 meter nodigt de Lousios-rivier je uit voor een raftavontuur. Benieuwd of de deelnemers van ‘De Mol’ zich hier ook aan zullen moeten wagen!

 

Korinthe

Weet jij hoe je vanuit Athene de Peloponnesos kunt bereiken? Via het beroemde Kanaal van Korinthe! Stap in een kajak of op een sup voor een spectaculaire tocht. Eenmaal in de ruïnestad van het oude Korinthe – Archaia Korinthos –  bieden enkele opgravingen een bijzonder gezicht. Voor de wijnliefhebbers hebben we goed nieuws! In en rondom Korinthe bevinden zich vele wijngaarden en wijnhuizen. Schol!

Vorig artikelDe 10 belangrijkste rijhulpsystemen
Volgend artikelDoe de verkeerstest!