Gent © Karl BruninxKarl Bruninx

Bij schemerlicht, op de fiets, met zin om te shoppen of met een klein hongertje: Gent is een stad die alle verwachtingen moeiteloos inlost.

Lichtplanwandeling

Onvergetelijk: bij schemerlicht met open mond op die wondermooie Graslei surplacen om de Korenlei uitgebreid te aanschouwen. De lichtplanwandeling, gratis te downloaden, troont je vijf kilometer lang mee langs zorgvuldig verlichte hoogtepunten en toont je zo het magische avondlandschap van Gent. Te degusteren tijdens l’heure bleue, dat wonderuur tussen schemer en donker. Of Gent zoals je het nooit eerder beleefde. En net als bij Assepoester moet je avontuur voor klokslag middernacht eindigen, want dan maakt de sfeerverlichting plaats voor functionele verlichting en eindigt de magie.

 

Shoppen in Onderbergen

Onderbergen is een van de meest levendige, gevarieerde shoppingbuurten van de stad. Met een goede mix van bekende klassiekers; denk maar aan boekenboetiek Copyright of studentikoos spaghettirestaurant Kastart, tot frisse nieuwkomers. Het zorgt voor een levendig geheel en de studenten van het nabije Sint-Lucas voegen er nog wat extra joie de vivre aan toe. Snuisteren in het wondermooie A Puur A (voor mij de lichtroze laarsjes a.u.b.), een sjaal van Roos Vandekerckhove op de kop tikken bij Lux, een handtas op maat laten ontwerpen bij Paarl (goud met marmer alstublieft) en willen verhuizen naar de perfecte wereld van Huiszwaluw.

 

Nog meer winkelplezier

Ook het Gentse ‘East District’ – of de Bennesteeg, de Mageleinstraat en de Voldersstraat – charmeert shoppers. In The Other Shop spot je boeken over wildplukken, kimchi en happy soups. Wat verder, bij Books & Booze, wacht een boekenwalhalla: elk boek wordt vergezeld van een fles die er perfect bij past – van wijn tot whisky en al wat zich daartussen bevindt. En in de juwelenboetiek van Elisa Lee gaat die pret gewoon verder.

 

Fietsen met gids

Rasechte Gentenaar Tim Van Damme neemt met City Cycling Gent fietsers op sleeptouw voor een zeer gevarieerde toer door zijn stad. Stadsfietsen in pastelkleuren en bijpassende helmen zijn beschikbaar, trappen moet je zelf doen. Cultuurhapjes, een flard poëzie, een gefluisterde roddel… Tim is gul met weetjes en vergezichten. En omdat hij voorop fietst, hoef je hem maar gewoon te volgen zonder een stratenplan te checken.

 

Favoriete eetadresjes in Gent

Valentina Gatti voegde een nieuwe telg toe aan haar indrukwekkende Eat Love-familie. Na Eat Love Pizza en Eat Love La Mamma is er nu ook Eat Love Aperitivo Bar. Pizza slices bij ‘den aperitief’, romantisch aan het water. Reserveren is niet nodig. Eerder zin in ceviche, taco’s en tortilla’s? There is a new Mexican in town! Verwacht je in Bicho Malo aan een mysterieus, ietwat donker interieur en genoeg kruiden om het instant warm te krijgen. In Door 73, het kleine broertje van sterrenrestaurant Oak, houden ze van sharen, en dus wordt er volop comfortfood van over de hele wereld gedeeld. Op zondag ben je welkom om uitgebreid te brunchen.

 

Luxueus logeren in Gent

Het luxeboetiekhotel Pillows Grand Hotel Reylof huist in een 18de-eeuws herenhuis en is gezegend met meer dan honderdvijftig ingetogen kamers, een uitgepuurd restaurant, een trap met filmallures en genoeg salons om thuis te komen. Waarvan één uitgerust met een complete bibliotheek. De spa maakt het helemaal moeilijk om deze plek überhaupt nog te verlaten.

Vorig artikelCar-Pass gaat nog meer informatie bevatten
Volgend artikelFlandria Majestic, toen comfort nog niet belangrijk was