Les Cabanes d’Ostende© Lucid

Wie de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende kent, vermoedt daar waarschijnlijk geen logeerplek in het groen. En toch wacht hier een verstopt paradijsje waar welgevormde cabanes alles in huis hebben om jou een perfecte vakantie te bieden. Op zoek naar Les Cabanes d’Ostende.

We vertragen ter hoogte van de opgegeven huisnummer op de Nieuwpoortsesteenweg, maar lijken geen ‘cabanes’ te kunnen spotten. Na nog een keer heen en weer rijden besluiten we de auto te parkeren en met de koffers achter ons aan rollend te voet op zoek te gaan naar ons logeeradres. En zo merken we al snel tussen twee hagen het pijltje ‘Cabanes d’Ostende’ op. Voor ons ontrolt zich een romantisch houtsnipperpad. Een stel kippen komt aangesneld om de nieuwe bezoekers te monsteren. Meteen na hun ren steekt een lichtgroene deur uit de grond. Dat is de ondergrondse XL-frigo, weet ik uit de briefing. Aan de rechterkant ligt de moestuin. Helemaal achteraan het pad, aan de doorsteek naar Park Nieuwe Koers, wacht ‘onze’ cabin – Pixie genaamd. Mét hottub.

Urban landscape cabins

Zijn het boshuisjes? De cabins liggen wel degelijk in het groen, maar omringd door achtertuinen. Moet je het dan als citytrip zien – of strandvakantie? Beide, met stad en zee voor de stoep. Zij het lekker ondergedoken. Een ‘urban landscape hotel’, zo definieert Les Cabanes d’Ostende zichzelf. Met veel ruimte voor escapisme. Dat begint op het terras van je cabin en loopt via de openslaande deuren helemaal door tot de master bedroom achteraan. Vermeerderd met het grote terrein waar iedereen zich kan uitleven in het buitenleven.

Berging of bedstee

Volop ruimte om te ravotten en te relaxen, buiten maar evenzeer binnen. Het interieur steekt zo ingenieus in elkaar dat het twee tot zes mensen kan herbergen, zonder het gevoel te hebben dat je ruimte te over/ruimte te weinig hebt. Bergruimtes laten zich in een paar klikken omtoveren tot bedsteeën. En dat patrijspoortje maakt er voor de kids een heuse kajuit van. Wanden, vloer en plafond gaan letterlijk naadloos in elkaar over en de grote glaspartijen aan beide uiteinden van de cabin laten royaal het licht binnen.

Luxeleventje

Tegen wat luxe zal niemand nee zeggen en op dat vlak zijn hier alleen maar uitgesproken keuzes gemaakt. Waar zullen we beginnen? In de keuken met potten en pannen van Le Creuset, spuitwater uit de kraan, verse bonen koffie (van de brander om de hoek). Verder een twee meter brede Auping-boxspring in de slaapkamer (lees: gegarandeerd zálig slapen), Netflix op groot scherm (lees: filmavond op druilerige dagen), een gezellig kacheltje en dito sofa’s in de woonkamer… En buiten een Dutchtub, een Bastard en een Cassecroute – om slechts een paar namen te noemen.

Hout klieven

We tijgen meteen aan het werk. Want er moet een hottub warmgestookt worden. En dus gaan de oudste kids stoer hout klieven, terwijl de jongste checkt of de kippetjes misschien al iets hebben achtergelaten voor de nieuwkomers. Om groenten en kruiden te oogsten in de pluktuin is het nog wat te vroeg in het seizoen, maar da’s niet erg. Mijn reisgezel neemt de elektrische bakfiets om snel wat boodschappen in te slaan, terwijl ik in de ‘Honesty Shop’ – die natuurlijke kelder – een West-Vlaams aperitiefje uitkies.
En zo vindt iedereen vlot zijn plekje hier in hartje Oostende. Kliekjes worden ingewisseld voor eitjes – voor wat hoort wat – en die ruilhandel resulteert in heerlijke pannenkoeken. Les Cabanes d’Ostende, eggs-inclusive!

Les Cabanes d’Ostende praktisch

Prijs In het weekend en tijdens vakanties kan je een verblijf bij Les Cabanes d’Ostende boeken vanaf € 250 per nacht. Op schooldagen heb je al een cabin voor € 150 per nacht.

Ligging Nieuwpoortsesteenweg 765, Oostende

Meer info via de website.

Onze tips in de buurt van Cabanes d’ Ostende

Buitenaards

Op slechts enkele passen van Les Cabanes d’Ostende, aan Park Nieuwe Koers, ligt het nieuwe sterrenkunde- en ruimtevaartcentrum Astropolis, waar je ontdekt wat er allemaal door het heelal zweeft. Naast de lopende exposities kun je er ook allerlei workshops volgen.

Wandelen door twee wereldoorlogen

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdedigingslinie. Je duikt er onder in talloze bunkers, ondergrondse gangen, loopgraven en geschutstellingen, om weer boven water te komen midden in de duinen. Pakkend, verrassend en fascinerend voor groot en klein.

Trattoria Ensorito

Je zou misschien zomaar voorbijlopen aan dit Italiaanse restaurantje tegenover het Duinenkerkje, maar bij Anthony en Julie wacht een hartelijk onthaal en heerlijke keuken. Onze favoriet op de kaart? Cioppino, een stoofpotje met krab, vongole, mosselen en dagverse vis om duimen en vingers bij af te likken. Op wandelafstand van Les Cabanes d’Ostende!

Zot van Oostende?

Wij ook. Daarom sprokkelden we ook deze tips voor je:

Onze tips voor de meerwaardezoeker

8x goed eten en drinken in Oostende

Oostende, tussen hip en schip

Of surf naar de website van Toerisme Oostende.

Vorig artikelWelke verkeersregels gelden in een speelstraat?
Volgend artikelGetest: Peugeot 408