Box & Breakfast

Bij het krieken van de dag ontwaken in een bad vol groen met vrolijk kwetterende vogels: bij Box & Breakfast in het Nederlandse Brabant is het elke ochtend van dat!

Een paar jaar geleden zette de gemeente Boxtel een nieuwe toeristische campagne op poten. Blikvanger daarbij waren glazen kubussen die pardoes in de natuur beland leken te zijn. Deze unieke logeerplekken waren zo’n succes dat hun bestaan elk jaar weer verlengd werd. Ondertussen worden de twee overgebleven boxen uitgebaat door Liane, die zorgt dat bezoekers krijgen wat ze wensen: groen, rust en een ontbijt natuurlijk.

 

Volledig doorzichtig

Het is een intrigerend zicht als je na een korte wandeling aankomt bij de plek waar je de nacht zal doorbrengen. Midden in de natuur duikt plots een volledig doorzichtige vierkante blok op, met in het midden een opgemaakt donzig bed. Alsof je besluit om je in het wilde weg ergens neer te ploffen voor je overnachting. Je hebt de keuze uit twee boxen: Ooievaarsnest en ’t Edele Hert. Allebei bieden ze dezelfde ervaring: opgaan in de natuur. Bij elk verblijf lever je trouwens automatisch een financiële bijdrage die dient voor de natuurontwikkeling van de omgeving.

Midden in de natuur duikt plots een volledig doorzichtige vierkante blok op, met in het midden een opgemaakt donzig bed.

Echt kamperen

De boxen zien er bijzonder Instagramable uit, maar luxepoezen op zoek naar leuke plaatjes en toffe spulletjes mogen zich niet vergissen. Hier slapen is echt kamperen, al is het dan wel in een erg goed bed met zacht linnengoed. Alle voorzieningen zijn aanwezig, zij het op basisniveau. Dat heeft zo zijn redenen. Je slaapt er midden in de natuur en dus is het ook de bedoeling om zo veel mogelijk één te zijn met je omgeving. Er is bijgevolg geen wifi, entertainmentsysteem, elektriciteit of stromend water. Je buiten wassen met het waterbidonnetje heeft zo z’n charmes en wie heeft er nu een tv nodig als alle ramen uitzicht bieden op groen?

Ontbijt in openlucht

Bij het inchecken krijg je meteen je ontbijt mee – ‘Box & Breakfast’, weet je wel. Dat laad je bij aankomst over in de koelbox die in je glazen kubus staat. Als de vogels of de eerste zonnestralen je wekken, kun je dus meteen aan het uitgebreide ontbijt beginnen. Heerlijk om buiten te smikkelen terwijl de ochtendzon je huid streelt en je in de verte een specht tegen een boom hoort tokken op zoek naar zijn ontbijt. Je kunt hier naar verluidt zelfs herten of dassen spotten, al is die eer ons niet te beurt gevallen tijdens ons verblijf. Een reden om nog eens terug te keren.

Heerlijk om buiten te smikkelen terwijl de ochtendzon je huid streelt.

Box & Breakfast praktisch

Adres

Inchecken doe je bij Ruitersportschool De Rekkendonken, Vleutstraat 10 in Liempde/Boxtel. Daar krijg je een plannetje mee dat toont hoe je de box kunt bereiken.

Prijzen

Per overnachting betaal je € 102, exclusief een bijdrage van € 25 per verblijf voor natuurontwikkeling.

Reserveren

Een verblijf bij Box & Breakfast kun je rechtstreeks boeken via boxandbreakfast.nl.

Onze tips in de omgeving

Noord-Brabant is een prachtige omgeving met veel groen, gezellige dorpjes en piekfijn onderhouden boerderijen. Wie tot rust wil komen, is er op de juiste plek.

 

Maak een ommetje in de natuur

Wie z’n fiets meeneemt of er eentje ter plaatse huurt, kan hier eindeloos peddelen. Je tocht uitstippelen langs de fietsknooppunten kan via de online routeplanner. Ook wandelaars komen aan hun trekken. We raden graag de wandeling ‘De Huisvennen’ aan, in natuurgebied Kampina in Boxtel. Vanaf de parking aan Roond volg je de witte pijlen. Wat volgt, is een gevarieerde wandeling van 6,6 kilometer door een vennengebied waar de straalblauwe lucht in het water wordt weerkaatst. Er is ook een rolstoelvriendelijke route van 2,5 kilometer.

Flaneren bij Kasteel Heeswijk

Al sinds 1080 staat er een burcht in Heeswijk. In de loop der jaren is er behoorlijk wat verbouwd en het kasteel in z’n huidige vorm stamt uit 1835. Binnenin kun je ervaren hoe het kasteelleven in die tijd verliep: van de statige interieurs waarin de notabelen leefden tot de keuken waar de meid het werk deed. De entree is betalend, maar rondom het kasteel kun je prachtig wandelen en vlak ernaast ligt een brasserie met een mooi terras dat uitgeeft op het kasteel.

Culinair genieten

Het gezellige centrum van Boxtel nodigt uit om rond te kuieren en ergens iets te drinken of eten. Dat kan bijvoorbeeld bij De Rechter, een smaakvol ingerichte zaak in een statige villa langs de rivier de Dommel. Een aanrader is het vijfgangenmenu. Echt lekker, mooi verzorgd en spotgoedkoop voor wat je krijgt. Maar evenzeer kun je er genieten van een lekker kopje koffie met vers gebak.

 

Meer informatie en inspiratie vind je op website van Visit Brabant.

Vorig artikelSlaag je vijf jaar na je rijexamen opnieuw?
Volgend artikelCheck de coronamaatregelen op jouw vakantiebestemming