Baai van de Somme Boothuisje Le Bruit de l'Eau Rivages© Sofie Roth

Le Bruit de l’Eau brengt een stukje Japan naar de Franse Baai van de Somme. Wij kozen voor Rivages, een boothuisje waar je met je eigen kano in en uit vaart. Een plek moeilijk te evenaren!

Weg van de wereld

Le Bruit de l’Eau. Een naam welgekozen, want dat is exact wat je hoort vanuit je ecolodge: het geruis van het water. Oh, en het kwaken van de kikkers. Voor de rest: niets. De Franse fotograaf Tibo mag voor zijn beroep dan wel de wereld afreizen, aan zijn roots kon hij niet ontsnappen. Dus nam hij zijn passie – en dan in het bijzonder zijn liefde voor Japan – mee naar huis, aan de Baai van de Somme. Daar creëerde hij een toevluchtsoord voor zichzelf en voor zijn gasten. Een plek waar grote glaspartijen de natuur binnenlaten, waar op blote voeten gelopen wordt en waar de theepot altijd klaarstaat.

Dat is exact wat je hoort vanuit je ecolodge: het geruis van het water. En het kwaken van de kikkers.

Groen venster

Ook de ecolodge Rivages doet zijn naam alle eer aan. Het boothuisje staat óp het water, verbonden met het land door een vlonder en verstopt in het groen. Eenmaal binnen in de living ligt er een houten kano voor anker, klaar om de stille wateren te doorgronden. Maar mijn favoriete plek wordt de slaapkamer, waar twee glazen schuifdeuren de vijver en al het groen rondom inademen, zodat je het liefst van al de hele dag in bed blijft liggen of in downward facing dog gaat staan. Wie helemaal zen wil worden, boekt een bosbad in de hottub. Warm gestookt met hout, omgeven door bomen en riet. Het leven is goed hier. Varen, baden, slapen, repeat. En eten natuurlijk, dat kan voor een meerprijs in wat wel Tibo’s woonkamer lijkt. Of een stukje Japan in huis. Namaste!

Mijn favoriete plek wordt de slaapkamer, waar twee glazen schuifdeuren de vijver en al het groen rondom inademen.

Praktisch

Adres

1 chemin des Matelots, 80120 Saint-Quentin-en-Tourmont, Frankrijk

Prijs

  • € 275 per nacht
  • ontbijt: € 30/2 pers.
  • brunch: € 45/2 pers.
  • bento: € 55/2 pers.
  • diner: € 98 of 118/2 pers.
  • bosbad: € 55/2 pers.

Reserveren

Klik hier.

Meer tips aan de Baai van de Somme

Geen nood als je nooit eerder van de Baai van de Somme hoorde. De Noord-Franse kustregio tussen de Opaalkust en Normandië ligt welwillend klaar om verkend te worden. Drie plekjes om niet te missen!

Parc du Marquenterre

Het walhalla voor vogelaars, want in dit natuurgebied aan zee stoppen honderden vogelsoorten op hun trektocht richting Afrika. Wil je veel te weten komen over de fauna en flora, dan boek je het best een wandeling of een tochtje in de huifkar met een natuurgids. Simpelweg van de duinen en moerassen genieten, kan via de uitgestippelde wandelroutes. Het inkomgeld van € 10,50 wordt geïnvesteerd in het natuurbehoud. Parkeren doe je gratis aan de inkom, vlak bij Le Bruit de l’Eau.

Saint-Valery-sur-Somme

Waan je een beetje Jeanne d’Arc wanneer je de poort naar het iets hoger gelegen, middeleeuwse stadje onderdoor loopt. Denk charmante gevels, verborgen tuinen en bloemenstraatjes. Dat is als je de winkelstraat en terrassen beneden getrotseerd krijgt. Of misschien blijf je wel hangen op die ellenlange wandelboulevard langs de kust.

Le Crotoy

Iets groter en misschien minder charmant dan Saint-Valery-sur-Somme, maar met het grote voordeel dat het over een lang stuk strand beschikt. Dat is Le Crotoy. Ideaal dus voor families of koppels die een dagje willen zonne- of pootjebaden met de nodige voorzieningen in de buurt. Ga vooral aperitieven op het terras van Les Tourelles, dat de zee nooit uit het oog verliest. Wil je er eten, dan kun je maar beter reserveren.

Vorig artikelVAB-Gezinswagen van het Jaar 2020: de deelnemers!
Volgend artikelDe nieuwe Volkswagen Golf is klaar en krijgt 5 hybrides