De nieuwe Volkswagen Golf is productieklaar. Voor wie ondertussen de tel kwijt is, we zijn toe aan generatie nummer acht. Het design kun je moeilijk vernieuwend noemen en is een zoveelste evolutie van de voorgangers.

 

Zijn looks zijn dan misschien niet zoveel veranderd, de ware aanpassingen van de nieuwste Volkswagen Golf steken onderhuids en zijn sterk technologisch getint. Naast de klassieke benzine- en dieselvarianten voorziet Volkswagen maar liefst vijf hybrides. Drie daarvan zijn zogenaamde milde hybides, waarbij een elektromotor de benzinemotor bijstaat bij een laag toerental. Ze worden ook wel de eTSI’s genoemd en zijn te krijgen met 110, 130 of 150 pk. Er zijn ook twee plug-in hybrides die via het net kunnen worden opgeladen en over een beperkte afstand elektrisch kunnen rijden.

Elke nieuwe Volkswagen Golf is standaard voorzien van ledverlichting en een volledig digitaal instrumentenbord (Innovision Cockpit). De auto is altijd geconnecteerd en kan optioneel met een smartphone worden bediend, waardoor een klassieke autosleutel overbodig wordt.

Previous articleWord helemaal zen in je eigen boothuisje
Next articleHieraan ergeren we ons het meest in het verkeer en zoveel kosten de boetes