Cruises in Noorwegen langs een fjord

Een cruise is de ideale manier van reizen als je meerdere bestemmingen wilt aandoen. En dit is onze top 10!

1. Alaska

De kust vol eilanden en inhammen lijkt op de Noorse fjorden, maar is veel uitgestrekter en ijziger. Op cruises in Alaska zie je walvissen, beren, blauw gletsjerijs… En steden als Juneau of het gezellige Ketchikan. Ook een ideale combinatie met het bruisende Vancouver in Canada.

2. Antarctica

Het is een woelige zeereis naar de magische wereld van ijsbergen, gletsjers, pinguïns en zeeolifanten. Maar het ongerepte continent is zo anders dat het steeds meer mensen aantrekt. Tegenwoordig zijn er zelfs betaalbare cruises.

3. Baltische zee

Citytrippen met een schip? Dat kan in de Baltische Zee. Van Kopenhagen naar Tallinn en Sint-Petersburg, en terug via Helsinki en Stockholm. Elke rederij heeft zijn eigen route, sommige pikken ook Gdansk of Riga mee.

4. Caraïben

Snorkelen in Tobago, parelwitte stranden op de Maagdeneilanden, natuur op St. Lucia. Guadeloupe, Martinique, Barbados, St. Barts… Kies de ronkende namen maar uit!

5. Donau

De rivier loopt door verschillende landen, langs lieflijke dorpjes, glooiende wijngaarden, oude abdijen en steden als Wenen en Boedapest. In Roemenië maken rotskloven en moerassen de Donau een stuk dramatischer.

6. Galapagoseilanden

Waar is de natuur zo ongerept dat reuzenschildpadden, blauwvoetgenten, zeeleguanen en pinguïns niet bang van mensen zijn? Op de afgelegen Galapagoseilanden, voor de kust van Ecuador, waar Charles Darwin een stukje evolutietheorie ontwikkelde. Dé ultieme natuurcruise.

7. Kroatische eilanden

Kroatië telt meer dan duizend eilanden, die bijna allemaal voor de kust liggen. En daar geniet je het best van op een schip. Adembenemende afwisseling van romantische inhammen, groene pracht, onbewoonde rotsen, fraaie stranden en pittoreske stadjes.

8. Mekong

Op de machtige Mekongrivier in Indochina vaar je langs rustige jungledorpjes en drijvende markten, maak je een meerdaagse uitstap naar de bekende ruïnes van Angkor in Cambodja en beleef je het jachtige Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) in Vietnam.

9. Noorse fjorden

Varen tussen duizelingwekkende rotswanden waar watervallen naar beneden kletteren en zeearenden rondzweven, terwijl je in dat landschap ook kleurige dorpjes opmerkt. De Noorse fjorden blijven dé ultieme cruisebestemming. Lees hier onze tips voor een cruise door Noorwegen.

10. Zuid-Europa

In de westelijke Middellandse Zee wemelt het van interessante steden. Cruisen van Barcelona naar Cannes en Genua. Of van Valencia naar Marseille, Rome en Palermo. Of liever Pompeii, Nice en Monaco? Het aanbod is eindeloos.

 

Liever natuur aan land dan cruises?

Dit vinden wij de 10 mooiste natuurparken van Europa!

Vorig artikelGetest: Hyundai Tucson
Volgend artikel5x de Vikingen achterna in Zuid-Noorwegen