Op cruise langs de Emiraten

Het is de ideale winterzonbestemming. Op slechts zes uur vliegen vertrek je vanuit Dubai op een unieke cruise langs de Emiraten. Vaar met ons mee op de MSC Splendida naar Abu Dhabi en Oman in een reeks van vier afleveringen!

De nachtvlucht van Emirates brengt ons geruisloos naar Dubai, vertrekhaven van onze cruise in de Emiraten. Het is nog vroeg in de ochtend wanneer we worden begeleid naar de cruiseterminal voor de check-in. Ik ruil er mijn paspoort voor een cruisekaart, mijn identiteitsbewijs en betaalmiddel voor deze week. Even lachen voor de foto, en klaar.

Op de 14de verdieping staat het Bora Borabuffet al klaar voor het ontbijt. (Tip: loop door tot het einde, daar is het een pak kalmer!) De MSC Splendida lijkt wel een kleine stad op het water met zo’n 4500 inwoners. Verschillende restaurants, winkels, zwembaden, een wellness- en fitnesscenter, casino, theater en talrijke bars incluis. Waterratten kunnen op het dek het binnen- of buitenzwembad in duiken, om zich daarna in een ligstoel te nestelen en een smoothie te bestellen aan de poolbar. Persoonlijk mijd ik deze regio wat, zeker tijdens de dag op zee, wanneer iedereen aan boord is. Maar wie tegen een beetje drukte kan, houdt maar beter zijn handdoek klaar.

Me-time aan boord

Aangezien driegangenmaaltijden op een cruise dagelijkse kost zijn, beslis ik al snel om een bezoekje te brengen aan de sportzaal van het schip. En ik ben duidelijk niet de enige. Zowel de cardio- als de krachttoestellen worden vlijtig tot actie aangevoerd. Ik bemachtig een plekje op de loopband, steek muziek in mijn oren en tuur het komende halfuur naar eindeloze wateren. De fitnessruimte bevindt zich aan de neus van het schip, net boven de brug, en is aan beide boorden van vloer tot plafond omgeven door glas. Als die goede voornemens hier niet lukken, dan nergens.

Om de stijve spieren voor te zijn, laat ik me nog even onder handen nemen door de Balinese Widya. De zon gaat net onder wanneer ik de massageruimte betreed, en bijna heb ik spijt dat ik m’n gezicht op het hoofdkussen moet neerleggen. Ik heb me nooit zo relaxed naar het diner begeven.

Entertainment

Het is een onuitgesproken afspraak geworden. Elke dag om 20 uur ontmoeten we elkaar in één van de vele bars voor het aperitief, om een uur later die gezellige babbel voort te zetten in de dinerzaal, La Reggia. De ene keer spreken we af in de Purple Jazz Bar voor een streepje muziek, of in de La Prua Piano Bar wanneer het iets rustiger mag, de andere keer in de Aft Lounge, waar de kapitein gespot werd en enkele oudere koppels de dansvloer tot de hunne maken. De jeugd maakt het later op de avond dan weer bont op de fluoparty op dek 16 dankzij de beats van DJ Stephan. En zo is er aan boord geen sprake van verveling.

Vaar met ons mee langs de Emiraten!

De hele week lang doen we elke dag een andere haven aan. Op het programma: Dubai, Abu Dhabi en Oman.

Praktisch

Deze cruise langs de Emiraten (Dubai, Abu Dhabi en Oman) maak je al vanaf € 1069 per persoon, inclusief vlucht en maaltijden. Welke upgrades (buitenkajuit, drankenpakket…) je er nog bij wilt, bepaal je zelf.

Meer info: msccruises.be

Op cruise: hoe werkt dat?

Je leest het hier!

Vorig artikelOp cruise: hoe werkt dat?
Volgend artikelOnze toppers in Dubai