Parijs Mobiliteit

De milieuzone van Parijs wordt groter

Vanaf 1 juli 2019 zal de milieuzone van Parijs uitgebreid worden tot het gebied binnen de snelweg A86. Dieselvoertuigen van voor 2001 mogen dan niet meer door Parijs rijden.

12/06/2019
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

De huidige milieuzone van Parijs ligt binnen de Boulevard Périphérique, of de kleine ring. Op 1 juli 2019 wordt die fors uitgebreid naar het hele gebied binnen de A86, de snelweg die het zogenaamde Groot-Parijs omspant. Dieselvoertuigen met euronorm 0, 1 en 2 mogen vanaf 1 juli 2019 niet meer in deze zone rijden (wagens van voor 2001). Aangezien de Boulevard Périphérique voortaan ook in de milieuzone valt, heb je ook voor die snelweg een milieuvignet nodig. Daarnaast zal ook de huidige milieuzone binnen de Boulevard Périphérique verstrengen vanaf 1 juli 2019. Dieselwagens met euronorm 3 (wagens van voor 2006) zullen niet langer in dat deel van de milieuzone mogen, maar nog wel in het gebied tussen de Boulevard Périphérique en de A86. Ook benzinevoertuigen hebben een milieuvignet nodig, maar zij mogen nog overal rijden. De nieuwe grotere zone geldt van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 20 uur. In het weekend dus niet. De A86 zelf valt buiten de zone.

 

Welke euronormen zijn waar verboden in Parijs?

 Binnen BP  Binnen A86
Vanaf 1 juli 2019 0, 1, 2 en 3 0, 1 en 2

Milieuzone van Parijs strengste van Frankrijk

Parijs verstrengt hiermee de regels rond zijn milieuzone, die nu al tot de strengste van het land behoort. Zo is de milieuzone van Parijs de enige die onbeperkt geldt van maandag tot en met vrijdag. Andere milieuzones in Frankrijk zijn enkel van kracht bij milieuverontreinigingspieken, te vergelijken met het smogalarm bij ons. De overheid heeft ook plannen klaar die nog verder gaan. Zo wil Parijs vanaf 2030 een totaalverbod invoeren op zowel benzines als diesels. Vanaf 2040 zouden wagens met een traditionele verbrandingsmotor helemaal niet meer gemaakt en verkocht mogen worden in Frankrijk. Voor het zo ver is, zal er echter nog heel wat water door de Seine vloeien.

Lees ook

Alles over het milieuvignet in Frankrijk.

De maximumsnelheid op secundaire wegen Frankrijk daalt naar 80 km/u.

Hoe kun je de ring rond Parijs vermijden?

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief