Grote steden als Barcelona en Rome kreunen stilaan onder de toeristen. Liever een rustigere citytrip die je hele vriendenkring nog níet bezocht heeft? Dit zijn onze 7 favoriete alternatieve citytrips!

Bristol

Als thuisstad van Banksy reflecteert Bristol het dwarse karakter van zijn/haar streetartkunstenaar – we weten nog altijd niet wie Banksy nu écht is. Koppige Britse tradities botsen er met de hedendaagse cultuur. Maar het is net die clash die Bristol omarmt en voor een unieke en alternatieve mix zorgt.

Den Haag

Zeg het niet te luid in Amsterdam, maar eigenlijk is Den Haag de bakermat van Nederland. De fijne stad aan zee is immers de thuishaven van het Nederlandse koningshuis en de regering. Een stad waar oud geld zat, en dat zie je aan de knappe gevels. Voeg daarbij de relaxte en down-to-earth ambiance en je krijgt een citytrip om U tegen te zeggen. Den Haag is overigens perfect te combineren met het strand van Scheveningen!

Hamburg

Nee, Hamburg is níet Berlijn in het klein. Deze havenstad omarmt het water, de bakstenen pakhuizen langs de ontelbare kanalen zorgen er voor een uniek decor. De alternatieve wijk met veggierestaurants en vintage winkeltjes gaat quasi naadloos over in de romantische setting van het Alstermeer.

Krakau

Klein genoeg om een gemoedelijke citytrip te beloven, groot genoeg om toch aan je trekken te komen. Krakau charmeert met kleurrijke gevels, zonnige terrassen en hippe adressen. Bovendien is het allesbehalve een dure stad. Je bankrekening zal je dankbaar zijn!

Nantes

Nantes is een heerlijk creatieve stad. Dat is enerzijds te danken aan het jaarlijkse kunstenfestival Le voyage à Nantes, dat zijn sporen nalaat doorheen de stad, en anderzijds aan de aanwezigheid van Les Machines de l’île, dat er zijn thuisbasis heeft. Laat je meenemen op een wonderlijke reis!

Salzburg

Voor échte Sound of Music-fans klinkt Salzburg vast bekend in de oren. In deze Oostenrijkse stad werden heel wat scènes uit de evergreen opgenomen. Maar ook niet-fans kunnen hier terecht om het knappe historische centrum te bewonderen, zon te vangen op één van de vele knusse pleintjes of de schaduw op te zoeken in de groene omgeving.

Tallinn

Van alle Baltische hoofdsteden belooft Tallinn de meest trendy citytrip. Het combineert de gezellige middeleeuwse binnenstad met een alternatieve hipsterwijk aan de rand. Bovendien grenst Tallinn aan de Oostzee en kun je er in de zomer dus gewoon op het strand gaan liggen. Perfect, toch?

Vorig artikelDe milieuzone van Parijs wordt groter
Volgend artikelWelke ‘Mobiscore’ haalt jouw woning?