Brexit

Binnenkort stappen de Britten normaal gesproken uit de Europese Unie. Welke impact heeft de brexit op je reisplannen naar het Verenigd Koninkrijk?

Heb je een weekendje Canterbury geboekt of plan je een citytrip Londen of Edinburgh? Hoewel er nog veel onduidelijkheid bestaat rond de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, hoeft dat je reisplannen naar Engeland, Schotland en Wales niet te dwarsbomen. Enkele veelgestelde vragen over de impact van de brexit op reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Wat betekent de brexit voor luchtverbindingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU?

Zowel de Britse regering als de Europese Commissie hebben garanties gegeven dat het vliegverkeer tussen het VK en de EU gewoon doorgaat na 29 maart 2019, ongeacht de verdere uitkomsten en onderhandelingen rondom brexit.

Kan ik naar het Verenigd Koninkrijk blijven reizen met een ID-kaart?

Ja, inwoners van de EU met een nationale identiteitskaart kunnen in ieder geval tot 2021 met dat document naar Groot-Brittannië blijven reizen.

Heb ik een visum nodig voor een bezoek aan Engeland, Schotland of Wales?

Nee, EU-burgers kunnen zonder visum naar het Verenigd Koninkrijk blijven reizen na de brexit.

Blijf ik gedekt door mijn VAB-Reisbijstand?

Met VAB-Reisbijstand of een VAB-Bijstandspakket ben je wereldwijd verzekerd van personenbijstand, dus op dat vlak verandert er niets. Pechverhelping voor je voertuig geldt in heel Europa – en is dus niet beperkt tot de Europese unie.

Nog vragen over je reisdocumenten of de reisvoorwaarden na de brexit?

De meest uitgebreide en actuele informatie vind je op de officiële website van de Britse overheid.