Reistrends 2018 Reizen

8 reistrends voor 2018

Ben jij één van de 17 Belgen die vorig jaar naar Tonga reisden? Of hoorde je bij de 134 landgenoten in Kirgizië? Wij zetten de écht trendy plekjes en reistrends voor 2018 op een rij.

20/12/2017
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email
 • Reistrends 2018
  Cultuur in Malta
  De Maltese hoofdstad Valletta is samen met het Friese Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa in 2018, en dat vinden we een goede reden voor een originele citytrip. Valletta groeide de voorbije tien jaar immers uit tot een trendy plek met koffiehuizen (Italië én de Arabische wereld zijn nooit veraf) en sympathieke boetiekjes. Het is er bijna altijd zonnig en Air Malta biedt tickets aan vanaf 49 euro enkele reis.
  visitmalta.com/nl
  © iStock
 • Reistrends 2018
  Trend: terug naar toen!
  Een derde van alle reizigers (34%) overweegt om in 2018 terug te gaan naar een plaats die ze als kind hebben leren kennen. In nogal wat Vlaamse gevallen gaat dat om het zuiden van Frankrijk en de Oostenrijkse of Zwitserse Alpen. De populariteit van nostalgische vakanties heeft naar verluidt met het koesteren van herinneringen te maken, toen ‘geluk nog normaal was’. Millennials zijn het meest sentimenteel. Zo wil 44% van de 18- tot 34-jarigen graag terugkeren naar een favoriete familiebestemming uit hun kindertijd.
  © Toni De Coninck
 • De ‘Belgische’ Antillen
  Na het grote succes van de voorbije jaren gaat de Belgische luchtvaartmaatschappij TUIfly nu eindelijk ook (semi-)rechtstreekse vluchten inzetten van Brussels Airport naar Aruba en Curaçao. Vroeger moest je daarvoor vanuit Nederland vertrekken. Beide eilanden hebben ontegensprekelijk koloniaal-Caraïbische charmes, maar Curaçao is net dat tikje minder Amerikaans dan Aruba en geniet dus onze voorkeur. Tickets hoeven voorlopig niet meer dan 399 euro h/t te kosten. En daarvoor krijg je twee keer een uur of tien de Boeing 787 Dreamliner.
  tuifly.be
  © Toni De Coninck
 • Het hele jaar door naar de kust
  De kust (ja, die van ons) wil zich in 2018 verder profileren als bestemming voor alle seizoenen. Wandelen, fietsen, cultuur en een uitgebreid gastronomisch aanbod zijn daarbij de belangrijkste troeven. Een stad als Oostende trok zich de voorbije jaren uit het slib der marginaliteit en betovert nu elke maand met events als ‘Het Vlot’, ‘The Crystal Ship’ en ‘De Spiekpietjes’. Koksijde-Oostduinkerke zet in op garnaalvissers en het Navigo-museum. En het strand, dat vind je bijna nergens ter wereld zo lang en breed als bij ons. Wist je overigens dat schaal- en schelpdieren (mosselen, garnalen, krab en kreeft) nu pas op hun best zijn?
  dekust.be
  © Toni De Coninck
 • Stopover in IJsland
  Icelandair en WOWair maken er een onderling feestje van en ook in IJsland zelf vinden ze het best wel prettig, mensen over de vloer krijgen die eigenlijk onderweg zijn naar de Verenigde Staten. De out-of-the-box vakantie wordt één van dé reistrends van 2018. Want waarom zou je geen extra 48 uur Reykyavik aan je vakantie in New York toevoegen als dat toch gratis kan (overnachting niet inclusief)? Games of Thrones-fans moeten overigens dringend naar het Thingvellir National Park, want daar werd intensief gefilmd voor het vierde seizoen van de cultserie.
  icelandair.com
  wowair.nl
  © Heikki Verdurme
 • Sssshhtttt… Geheimtip!
  We willen het eigenlijk vooral niet verder vertellen, maar onder vrienden kan veel: Santander (en bij uitbreiding de Spaanse regio Cantabrië) is onze geheimtip voor 2018. En al zijn we niet meteen de grootste fan van Ryanair, de Ieren vliegen wel netjes rechtstreeks naar dit soort kleinere steden en maken een originele stedentrip op die manier uiterst democratisch. Santander? Denk aan wel vijftig tinten groen, de lekkerste pintxos, en het geweldig mooie nieuwe culturele Centro Botín, van de hand van architect Renzo Piano. Maar je mag dat dus allemaal niet verder vertellen.
  santanderspain.info
  © Toni De Coninck
 • Ibiza in het klein
  Misschien heb je ook gelezen dat Ibiza de volgende jaren de toevloed aan toeristen beter wil begeleiden en stroomlijnen? Dat treft, want wij hebben een nog veel mooier alternatief voor jou: het kleine zustereiland Formentera, dat enkel bereikbaar is na een boottocht vanuit de haven van Ibiza-stad. Dat zorgt meteen voor een off the beaten track-gevoel en die sfeer wordt nog versterkt als je voet aan grond zet. Formentera is als een juwelendoosje zo mooi en klein: spierwitte stranden, knusse winkeltjes en alles op fietsafstand. Hotelgroep RIU heeft er een comfortabel hotel en anders kun je net als alle hippie-pioniers onder de blanke sterrenhemel terecht.
  visitformentera.com
  © Visit Formentera
 • Wadlopers
  2018 wordt het jaar van de Wadden, de meest dichtbij gelegen eilanden als je in pakweg Antwerpen of Gent vertrekt (Groot-Brittannië is geen eiland, dat is sinds de Brexit een continent). Texel geeft meteen al een eilandgevoel en je kunt er met de auto heen, met een ferry die in Den Helder vertrekt. Toprestaurant: Bij Jef. Wil je het nog kleinschaliger? Kies dan voor Vlieland, Terschelling of Schiermonnikoog.
  wadden.nl
  texel.net
  © Karl Bruninx

Tip

Naar waar je ook gaat, hoe ver je ook vliegt, denk altijd aan je VAB-Reisbijstand. Zo sta je er nooit alleen voor als het fout gaat!

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief