Noord-BrabantAdvertentie© Visit Brabant

Na een heerlijke zomer dient zich een nieuw en kleurrijk seizoen aan: de herfst. En die vier je natuurlijk in Noord-Brabant, in het zuiden van Nederland. Geniet van een magisch kleurenpalet en ontdek het stoere buitenleven. Dwaal door geheime kasteelgangen of ga op safari. Met deze tips ben je er echt even helemaal tussenuit!

 

 

Dichter bij het stoere buitenleven

Op zoek naar sporen van de Wisent, Exmoorpony of Taurus in natuurgebied De Maashorst? Of liever een heerlijke wandeling in het herfstzonnetje in De Biesbosch? In Noord-Brabant ligt de natuur altijd om de hoek. Stippel je eigen wandelroute uit via de online routeplanner of kies één van de Top Natuurroutes.

 

 

Dichter bij wilde avonturen

Thrillseekers halen hun hart op in Baron 1898 en familieachtbaan Max & Moritz staat garant voor plezier voor het hele gezin. In het najaar verandert de Efteling in een betoverende wereld, vol herfstkleuren en -geuren. Paddenstoelen schieten uit de grond in het Sprookjesbos. Ook over de savannes en door de bossen van Beekse Bergen straalt de herfstzon. De dieren krijgen hun wintervacht en dat kun je zelf van heel dichtbij zien. Op safari in de herfst, wat een avontuur!

 

 

Dichter bij ridders en prinsessen

Verscholen in de bossen ligt Kasteel Heeswijk, vlakbij ‘s-Hertogenbosch. Zoek naar de geheime gangen, beklim de toren en daal af naar de kelders voor de spannendste verhalen. Een herfstwandeling over het kleurrijke landgoed zorgt voor een gezonde blos op je wangen, terwijl je nageniet met wat lekkers Bij de Barones.

 

 

Dichter bij de allerleukste musea

Dino’s spotten in de kleurrijke oertijdtuin van het Oertijdmuseum in Boxtel? Of terug naar de prehistorie in het Prehistorisch Dorp in Eindhoven? Ook in de herfst zorgen musea in Noord-Brabant voor een onvergetelijke ervaring. Nog een tip: bezoek tussen 23 en 31 oktober het Klok & Peelmuseum in Asten tijdens de 30ste editie van de Pompoendagen. Een week boordevol activiteiten voor het hele gezin in en om het museum.

Kijk voor nog veel meer family fun op visitbrabant.com.

Vorig artikelOntdek de Midweek Deals in Wallonië
Volgend artikelStappen zonder zeuren: 6x kidsproof wandelen