Noord-Brabant fietsroutes

Trek eropuit in Noord-Brabant en ontdek de meest bijzondere fietsroutes, ingezonden door de Brabanders zelf. Prachtige natuur, unieke foodbelevingen, historische monumenten: alles is aanwezig voor een gezellig dagje uit of een onvergetelijk weekendje weg! 

Laat je verrassen door de enorme veelzijdigheid van de provincie Noord-Brabant aan de hand van deze vier fietsroutes.

Van Gogh fietsroute

Wist je dat in Noord-Brabant schilder Vincent van Gogh geboren werd? Hier groeide hij op, zette hij zijn eerste schetsen op papier en maakte hij het meesterwerk ‘De aardappeleters’. Ontdek de plekken waar Vincent woonde, werkte, vertoefde en waar hij vol passie over schreef in zijn vele brieven. Deze fietsroute voert langs de mooiste Van Gogh-locaties in Zundert, Tilburg, Etten-Leur, Nuenen en ’s-Hertogenbosch. Laat je inspireren door de natuur die ook de grootmeester inspireerde. En vergeet niet af en toe af te stappen. Vanaf juni 2019 wordt de Van Gogh fietsroute uitgebreid van vijf naar tien lussen – dat is in totaal maar liefst 435 kilometer fietsplezier!

Meer info

La Trappe fietsroute

Maak kennis met het mooie Brabant én tegelijk met de La Trappe trappistenbieren. Deze fietsroute stuurt je langs de mooiste plekjes van de historische dorpen Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek. Is het tijd voor een pauze, stap dan af bij één van de 65 cafés op de route. Of ga proeven bij de abdij van La Trappe Trappist. Midden in de tuinen van dit klooster ligt het proeflokaal van Bierbrouwerij De Koningshoeven. Hier kun je ook lunchen op het terras of lekker uitblazen bij de open haard. Wie wil, kan ook de brouwerij bezoeken. Er is keuze uit drie fietsroutes.

Meer info

Zilt, Zoet, Zalig: culinaire routes

West-Brabant heeft een bijzonder gevarieerd landschap, met rijke rivierklei, aangebracht door de zee, een uniek zoetwatergetijdengebied en hoger gelegen zandgronden. Ga op pad en ontdek de verrassende tegenstellingen van culinair West-Brabant. De wandel- en fietsroutes loodsen je door de regio, met bijzondere verhalen over de eetcultuur. Geniet van de landschappen en proef de producten uit de streek, waaronder de trots van West-Brabant, de triple A: superieure ansjovis, ziltige asperges en blozende aardbeien. Er zijn bijzondere lokale wijnen en bieren te degusteren.

Meer info

De Brabantse Kempen

Tussen de Maas en de Schelde liggen de Brabantse Kempen, een hoger gebied met opgewaaide zandgronden. Het biedt prachtige vergezichten, bijzondere watergebieden met unieke watervogels, mastbossen en heidevelden. De historische dorpskernen, landgoederen, kloosters en abdijen kunnen uitstekend te voet of per fiets ontdekt worden. Ook culinair is het hier genieten. Aards en zoet, dat is de smaak van de Brabantse Kempen. Maak kennis met de ‘lokale helden’ van de streekgastronomie; ze delen met passie hun verhaal over een streekproduct. Ontdek hier de Dutch Cuisine routes.

Meer info