Mobiel jouw EV laden? Vanaf 1 april kan het in Antwerpen. © Uze
© Uze

Mobiel laden van elektrische voertuigen? Vanaf 1 april kan het in Antwerpen. Uze, een Antwerpse start-up, laadde al elektrische deelwagens op met zijn mobiele snelladers, en dankzij een nieuw reglement dat de stad invoert zullen ook particulieren zo’n ‘laadpaal op wieltjes’ kunnen aanvragen. 

Vanaf 1 april zullen mobiele laadinstallaties toegestaan zijn op het openbaar domein. Op die manier wil Antwerpen de wildgroei aan laadpalen in de stad trachten in te perken. Start-up Uze maakt zich sterk dat in het najaar van 2024 iedereen een mobiele lader kan aanvragen via een app.
Het principe is simpel: je laat je elektrisch voertuig achter op een parkeerplaats in de stad, je vraagt een lader aan via de app, waarop Uze met een elektrische cargobike met accu ter plekke komt. Gedaan met al dan niet vruchteloos zoeken naar een parking met laadpaal.

Prijskaartje: € 30 voor 40′ laden

De service om ter plekke te kunnen laden, komt uiteraard met een prijskaartje. 30 euro voor 40 minuten laden is iets duurder dan de meeste snellaadpalen, maar je spaart je uiteraard wel een verplaatsing uit.
Voorlopig is Uze de enige aanbieder van zo’n mobiele snellaadbeurten. De firma rolt deze service ook uit in Brussel.

Lees ook

Alles wat je moet weten over de premie voor EV’s

Mag je een EV duwen of slepen?

Vorig artikelHelp, mijn bagage is verloren! Wat nu?
Volgend artikelExtra grenscontroles tijdens EK voetbal in Duitsland