Fiets van het Jaar

Welke elektrische fiets voldoet het meest aan de eisen van de gemiddelde consument? Dit jaar werd de Cannondale Mavaro Neo City 3 verkozen tot ‘Fiets van het Jaar’.

Enkele professionals en een consumentenjury gingen voor de vierde maal op zoek naar de ‘Fiets van het Jaar’. Aan deze VAB-verkiezing namen in totaal 19 fietsen deel. Dit zijn de gouden, zilveren en bronzen medaillewinnaars.

Winnaars

1. Cannondale Mavaro Neo City 3

Door de jury vooral geprezen om zijn uitstekende rijeigenschappen. Op het vlak van ondersteuning en soepelheid van de motor, maar ook voor het stuurgedrag en wendbaarheid behaalde hij uitzonderlijk hoge scores.

2. Trek TM2+

Werd op prijs gesteld om de handige bediening en de goede prijs/kwaliteit verhouding.

3. Moustache Samedi 28.3 Open

Bekoorde door het aangename stuurgedrag, goede wendbaarheid en soepelheid bij het optrekken.

Beoordeling

Rond het Sven Nys Cycling Center in Baal werd een parcours uitgestippeld waarop de 19 deelnemende elektrische fietsen voor de ‘Fiets van het Jaar’ uitgebreid getest konden worden. Na elke testrit moest de jury de fiets beoordelen op criteria als wendbaarheid, zithouding en prijs-kwaliteitsverhouding.

Elektrisch fietsen is anders

Trappen met een elektrische fiets is kinderspel, maar je moet wel met enkele aspecten rekening houden om het veilig te houden. Met deze zes tips blijft elektrisch fietsen een plezier.

Vorig artikelKen je voertuig: de fiets
Volgend artikelWe fietsen steeds meer (elektrisch) blijkt uit VAB-Fietsbarometer