carpoolen

Heb je een plaatsje vrij in je auto? Of zoek je vervoer voor een bepaald traject? Met de carpoolapp van VAB en Taxistop vind je zo een carpoolpartner!

Dagelijks rijden duizenden auto’s over onze wegen die, naast één chauffeur, vooral lucht transporteren. Het zou toch veel beter zijn als al die lege plaatsen worden ingevuld? Carpoolen is de oplossing! Zo verdient de chauffeur een centje bij en wie geen auto ter beschikking heeft, geraakt toch op zijn bestemming. Met de carpoolapp van VAB en Taxistop kunnen vraag en aanbod heel eenvoudig aan elkaar gelinkt worden.

Hoe werkt het?

carpoolenNadat je eenmalig een profiel hebt aangemaakt, kun je zelf een rit aanbieden of een chauffeur zoeken voor een bepaald traject. Dat kan een eenmalige rit zijn of een rit die je meerdere keren per week doet, bijvoorbeeld naar je werk. Je kunt ook aangeven of het om een heen- en terugrit gaat of enkel één rit. Als chauffeur geef je de dag en het uur van je traject in, als passagier geef je in wanneer je met iemand wenst mee te rijden. De app zoekt dan of er een match is tussen vraag en aanbod. Als dat zo is, kun je in contact treden met de aanbieder of vrager.

Wat kost het?

De app is gratis. Voor de ritten kun je zelf een prijs bepalen. Er wordt een standaardprijs voorgesteld, maar die kun je verhogen of verlagen. Er moet niet betaald worden voor het gebruik van de app.

Bij wie stap je in?

Wie de carpoolapp wil gebruiken, moet eenmalig een profiel aanmaken. Daar kun je een eigen foto uploaden en eventueel ook je Facebook-profiel koppelen. Zo kun je als aanbieder of als passagier meteen zien met wie je samenrijdt. Chauffeurs kunnen ook aangeven of roken in de auto is toegestaan, of er muziek in de auto te horen is, met welke wagen ze rijden, enz.

Werkt de app enkel voor ritten in België?

Je kunt alle ritten ingeven. Niet alleen in ons land, maar ook in het buitenland.

Waar kun je de app downloaden?

De app is beschikbaar voor Android gebruikers in Google Play en voor iOS gebruikers in de App Store. Meer info over de carpoolapp van VAB en Taxistop lees je hier.

 

Lees ook

6 tips om veilig te rijden in de winter

Hoe rijd je veilig op een elektrische fiets

7 tips om veilig in de file te rijden

Veelgestelde vragen over fietsostrades