tips februari

De liefde vieren, chocolade smullen, rust opzoeken en een expo meepikken: met onze tips zit je goed voor een heerlijk gevulde wintermaand!

Vakantieplannen

Inspiratie voor je volgende vakantie? Ga rondneuzen op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent op 2 en 3 februari, die onder meer pelgrimreizen en actieve vakanties met kinderen in de kijker zet. Ter plaatse kun je e-bikes en een blotevoetenpad uitproberen. Op het Vakantiesalon in Brussels Expo van 7 tot 10 februari is het gastland dit keer Italië.  Duik ook in thema’s als carnaval, familie- en groepsreizen, natuur en reizen van de toekomst.

Knuffelduik

Als je op 9 februari het koude zeewater in Koksijde trotseert, scoor je niet alleen als durver, maar doe je ook iets voor het goede doel. De opbrengst gaat naar een vzw die kinderen met kanker steunt. Bij de Knuffelduik horen optredens, een grote Zumba-opwarming en vuurwerk.

Nieuw chocolademuseum

Ook Antwerpen heeft nu zijn chocolademuseum. Vlak bij het Centraal Station nestte Chocolate Nation zich in de gebouwen van het vroegere Aquatopia. Voor Valentijn of als comfort food – hier volg je het chocoladeverhaal door veertien themaruimtes. Mét proeverijen!

Stiltepad in de Westhoek

Ontsnappen aan de drukte? Trek eens naar Westouter, waar het nieuwe Stiltepad uitnodigt om stil te worden en te luisteren naar het ruisen van de bomen, het fluiten van de vogels, het kabbelen van een beekje. Uitblazen kan in de zalige hangmatten, ligzetels en zitbanken onderweg.

Poëzie in de natuur

Officieel loopt de poëzieweek tot 6 februari. Maar op twee provinciale groendomeinen trekken ze zich daar niets van aan. Tot 14 februari kun je in de Hoge Mouw in Kasterlee een route met bosgedichten volgen. Op domein Puyenbroeck in Wachtebeke laten ze de dichtkunst langs een 3,5 km lange wandelroute zelfs tot 10 maart staan.

Vitrines d’Amour in Gent

Geen fluwelen hartjes of plastic tortelduiven, maar kunst in allerlei vormen en gedaanten. Dat zie je van 1 tot 14 februari in 51 etalages op de Gentse ‘Linkeroever’, de charmante buurt net buiten het klassieke winkelhart van de stad. Tijdens Vitrines d’Amour doorbreken 55 kunstenaars met hun installaties, foto’s, collages of woorden alle valentijnsclichés.

Afrika vroeger en nu

Het vernieuwde Africamuseum is op zich al een bezoek waard voor de metamorfose van het gebouw. Momenteel staan ook 27 collecties in de kijker rond heel uiteenlopende thema’s: memorabilia van de beroemde ontdekkingsreiziger Stanley, maskers die een verhaal vertellen, oude kaarten, een hedendaagse verkeersrobot… Ga dat zien!

Lichtkunst in Brussel

Met Bright Brussels pik je tussen 14 en 17 februari nog een laatste portie winterse lichtkunst mee. Het werk van elf lichtkunstenaars zal dat weekend verschillende pleinen en kaaien creatief oplichten.