Bloesems tips Haspengouw Limburg

Bloesems van fruitbomen in Haspengouw

Vooral de streek rond Sint-Truiden en Borgloon staat bekend voor haar fruitbomen. Op dit moment staan er zowel de witte kerselaars en perelaars als de roze bloemetjes van de appelbomen in bloei. Je vindt er niet alleen wandel- en fietsroutes, maar ook andere manieren om van de bloesems te genieten. Mét pop-up bloesembars onderweg.

Bloesempret voor de kinderen

Ook aan de kinderen hebben ze in het Limburgse Haspengouw gedacht. In Borgloon is er een mooie, soms verbazend rustige speelboomgaard met veel plaats om te picknicken. Rond Sint-Truiden werden ook korte belevingswandelingen op kindermaat uitgestippeld.

Bloesemnacht in Landcommanderij Alden Biesen

In en rond landcommanderij Alden Biesen in Bilzen kun je op heel wat manieren in de bloesemsfeer duiken: picknicken in de boomgaard of relaxen op een bloesemterras. Misschien wil je zelfs rondrijden in een elektrisch wagentje of de bloesemnacht op 27 april meemaken? Handig: door de boomgaard loopt een rolwagenvriendelijke vlonderpad.

Evenementen tussen de bloesems in het Hageland

Het Vlaams-Brabantse Hageland grenst aan Haspengouw en ook hier bloeien nu de fruitbomen. Het is er al bij al wat rustiger en gemoedelijker dan bij de Limburgse buren. Tijdens je fietstocht of wandeling kom je hier bloesemkunstwerken tegen. En nog tot 28 april verrast de 14-daagse van de bloesem je met pakweg vuurmagie, huifkar- en koetsritten, bloesemfeesten, begeleide wandel- en fietstochten en workshops.

Boshyacinten in de Vlaamse Ardennen

In het Hallerbos is het ongetwijfeld druk: bezoekers uit binnen- en buitenland komen nu naar de eindeloze tapijten van boshyacinten kijken. Maar de paarse bloemetjes vind je ook in 7 (!) bossen van de Vlaamse Ardennen, met het Kluisbos en Muziekbos als toppers. Ook elders in Oost-Vlaanderen, in het Scheldeland, zie je de paarse lentebloeiers: in het Kravaalbos (Meldert/Aalst) en het Meigembos (Ninove). Op de website kun je wandelroutes downloaden.

Nog meer boshyacinten in de Westhoek

Ook in West-Vlaanderen kun je boshyacinten in al hun glorie bewonderen. Het is er vaak rustiger dan op de bekende hotspots. Ga in de Westhoek bijvoorbeeld naar het Hellegatbos, het Helleketelbos of het Kemmelbos. Een echte geheimtip is ook Domein Sint-Arnoldus, beter bekend als Tiegembos, in Anzegem, aan het begin van de Vlaamse Ardennen.

Met de fiets of scooter door Haspengouw?

Hier moet je stoppen!

Bloesems Haspengouw Haspengouw tips

Vorig artikelLada verlaat Europa om strenge milieunormen
Volgend artikelWanneer ga je het best tanken?