geocaching locatiesGeocaching © Shutterstock

Ben jij een fervente geocacher? Of wil je het een kans geven en meteen een voltreffer scoren? Dan zullen deze locaties je vast bekoren!

Geocaching: zo begin je eraan

Wie nog geen ervaring heeft met geocaching, helpen wij op graag weg met deze tips. Belangrijk is dat je enkele handige attributen meeneemt, zoals een magneet, pincet, touw, pen en lamp. Eens de app geïnstalleerd, kun je op pad! Wij verklappen de meest bijzondere plekken om op schattenjacht te gaan…

De beste locaties

Huisjesreeks 1 van Pieuwen (Grasheide)

Start: GC5Y5RD

Tien vogelhuisjes verspreid over zo’n 5,5 kilometer. De makers van deze reeks vonden het zelf schitterend om caches te vinden waarvoor ze een extra effort moesten doen om het logrolletje in handen te krijgen. Zo werd het eerste vogelhuisje gemaakt, waarna snel meer volgden. Door het grote succes van de eerste huisjesreeks is er ook een tweede huisjesreeks in Grasheide met 14 vogelhuisjes, 2 bonuscaches en een extra multicache (start: GC75G22).

De Zwinreeks (Knokke-Heist)

Start: GC5E5FX

In dit bijzondere natuurgebied liggen 25 caches en één bonuscache. Om alle caches van deze reeks te vinden, mag je er niet voor terugdeinzen om eens in een boom te klimmen of een bunker binnen te gaan. De verschillende verstoptechnieken zorgen voor een echte uitdaging!

 

GC40 (Namen)

Op 7 juli 2000 werd de oudste (nog actieve) geocache in België verstopt: de GC40. Het is al lang niet meer de spectaculairste cache in ons land, maar door de historische waarde zeker nog wel een bezoekje waard. Overigens, de oudste nog vindbare cache ter wereld, de GC30, ligt in de VS.

Het Verloren Kabouterdorp (Lommel)

Start: GC6DGZC

Voor caches op kindermaat ben je bij deze reeks aan het juiste adres. Wat is er leuker dan op zoek te gaan naar een volledig dorp vermiste kabouters? De 16 caches liggen in een lus door een mooi stukje natuur, waar je bij elke cache een fieldpuzzel moet oplossen.

Stappersven-Kalmthoutse Heide (Kalmthout)

Start: GC21913

Geniet van de schitterende heidegebieden, landduinen en bossen door het natuurgebied Stappersven-Kalmthoutse Heide tijdens een wandeling van 7,5 kilometer. Voeg je foto’s van het purperen landschap toe aan het online logboek!

Fleur het Fluitekruid in het Vijverbroek (Kinrooi)

Start: GC8P928

Door het mooie Vijverbroek loopt een route van 5,5 kilometer met caches die goed bereikbaar zijn vanaf het pad. ‘s Zomers kleuren de witte bloemschermen van het fluitekruid dit gebied, vandaar de romantische naam. Hier grazen ook inlandse runderen die graag met rust gelaten worden.

Toereken Molsbroek (Lokeren)

Start: GC92PPX

De wandeling rond de vijver van het Molsbroek is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Onderweg speur je naar tien caches, met verschillende verstoptechnieken, en één bonuscache. Tip: neem ruilspulletjes mee voor de bonuscache.

 

 

Meer bijzondere geocaching locaties in ons land

Nog meer inspiratie vind je op de websites Geocachen en Natuurpunt.

Vorig artikelOnze favoriete wandelroutes in Vlaanderen
Volgend artikelVlamingen meer op reis door kwakkelzomer en coronapaspoort