8x shoppen in Hasselt

Het is dan misschien geen Brussel of Antwerpen, maar in Hasselt doet men niet aan calimerocomplexen. Integendeel zelfs. Geen stad in Vlaanderen waar de inwoners zo gedistingeerd buitenkomen. Trends worden hier zeer ernstig genomen.

La Bottega

In het immense La Bottega kom je tussen al dat passen door op adem bij een koffie of lunch. Diehards kunnen hier zelfs hun shopweekend starten met een ontbijt. Kwestie van echt geen tijd te verliezen en meteen voluit te kunnen gaan. Want de keuze is ronduit imposant.

Paardsdemerstraat 9, Hasselt

Souâd Feriani

Elegante mode van eigen bodem – tijdloos, draagbaar, maar toch vernieuwend – vind je bij Souâd Feriani, die hier vorig jaar haar eigen boetiek opende.

Dokter Willemsstraat 13, Hasselt

Huis Pauwels Spaenjers

Op zoek naar handgemaakte inventieve juwelen in wit of geel goud of opteer je voor alternatieve, en dus betaalbaardere, materialen? Het atelier grenst tegen de straat, en dus zit je als passant op de eerste rij.

Maastrichtersstraat 64-66, Hasselt

Oui

De ene conceptstore is de andere niet. Dat bewijst Oui, dat uitpakt met een uitgekiende selectie die je nergens anders vindt. Van bohemien jurken van Johanna Paris over Marseille zeepchips tot sweaters met ‘Cherche pas, j’ai raison’. Komt die ook in een mannenmaat?

Aldestraat 50, Hasselt

Hallelujah

Een adres dat uitpakt met wondermooie designerstukken, maar dan in betaalbare tweedehandsversie. Of preloved mode van Stella McCartney, Dries Van Noten, Essentiel en konsoorten. Geen muf rommelmarktsfeertje, wel een glamoureuze schattentocht die hopelijk met een hallelujah eindigt.

Guido Gezellestraat 1, Hasselt

2x Kadet

Deze fijne, heldere kinderboetiek verkoopt Belgische kindermode van Maankids, Simple Kids, Bellerose, Anne Kurris en American Outfitters.

Maastrichterstraat 38, Hasselt

Paplou

Een aanbod dat zowat voor de helft fairtrade of ecologisch is. Geen ‘Made in Bangladesh’ dus, wat niet koosjer blijkt, vliegt er onherroepelijk uit. Het zorgt voor een hippe, goedgevulde boetiek en dat leidt dan weer tot een kriebelende winkelkoorts of onvervalste ouderwetse kooplust. En dat mag! Want je bent aan het investeren in een duurzame kleerkast en ondertussen steun je de lokale, creatieve economie. Aan de overkant doet Sessa min of meer hetzelfde, maar dan voor kinderen.

Paplou Dorpsstraat 37 – Sessa Dorpsstraat 28, Hasselt

Praktisch: shoppen in Hasselt

Erheen Het treinstation van Hasselt ligt op wandelafstand van het centrum. De ideale manier dus om parkeerstress en -kosten te vermijden! Ook met de bus geraak je vanuit de omliggende steden en gemeenten vlot in deze shopstad. Via deze link vind je alle buslijnen van en naar Hasselt.

Parkeren Toch liever met de auto? Buiten het centrum zijn enkele gratis parkings, in het centrum moet je betalen voor de parkeergarages.

Toeristische informatie visithasselt.be

Vorig artikelGetest: Audi A1
Volgend artikel‘Woudlopen’ in het Kluisbos