5x hip ontbijten in Antwerpen Barchel

Eindelijk weekend, en dus tijd om bij te kletsen met vrienden. Geen betere manier om dat te doen dan over een heerlijk ontbijt, toch? Vijf hotstops in Antwerpen om te ontbijten!

Tinsel

Ibiza meets Marrakech. Dat is nog de beste manier om het knusse interieur van Tinsel te omschrijven. Of klein maar fijn. Eén van de populairste adresjes om te ontbijten in Antwerpen, en dat is niet zonder reden. Je kunt niet anders dan genieten van deze pure menukaart, en elk gerechtje wordt met de grootste zorg gepresenteerd. Instagramproof!

Vlaamse Kaai 40, 2000 Antwerpen – alle dagen open – tinsel.be   

Charlie’s

In een prachtig herenhuis op het Antwerpse Zuid opende Charlotte enkele jaren geleden haar eigen koffiebar. Maar Charlie’s is zoveel meer dan koffie alleen. Het is een plek om tot rust te komen. Je kunt weliswaar wat keuzestress ervaren bij het openen van de menukaart. Veel fout kun je echter niet doen. Huisgemaakt bananenbrood, toast gezond, klein hongertje of toch maar dat deluxe ontbijt?

Volkstraat 66, 2000 Antwerpen – gesloten op maandag – charliesantwerpen.be

Hotel Pilar

Toegegeven, het is een hotel, maar dan één met een foodbar waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. Voor het ontbijt bijvoorbeeld. Je kiest tot 4 uur in de namiddag (ja jullie, langslapers!) uit de kaart of gaat op zondag resoluut voor de vaste brunchformule. In de winter biedt het eclectische interieur soelaas, op mooie dagen kijk je vanop het terras uit over het Museum voor Schone Kunsten.

Leopold de Waelplaats 34, 2000 Antwerpen – gesloten op maandag en dinsdag – hotelpilar.be/foodbar

Barchel

Voor het mooie pand alleen al zou je Barchel eens moeten binnenstappen. De hoge plafonds en glazen deuren achteraan laten het natuurlijke licht zijn gang gaan. Bij mooi weer nestel je je in de gezellige stadstuin. En dan is er nog die heerlijke menukaart met ontbijtbagels, eitjes in verschillende vormen en dan hebben we het nog niet gehad over die stapel American pancakes! Of ‘soul food’, zoals ze het zelf noemen. Sinds kort kun je ook gaan ontbijten in hun nieuwe vestiging in Nieuw Zuid.

Van Breestraat 6, 2018 Antwerpen – gesloten op zondag en maandag – barchel-antwerp.com

Moss

Eén van de geesteskinderen van chef Dennis Broeckx en gastvrouw Ellen Destruyver van restaurant l’Epicerie du Cirque, en dat is een naam die kan tellen. Zelf noemen ze MOSS graag ‘your living room-away-from-home’. Thuiskomen dus, en in goed gezelschap genieten van een goede en pure keuken. En wie er niet weggeraakt, rijgt aan zijn verloren brood simpelweg nog een sandwich of toast voor de lunch.

Volkstraat 11, 2000 Antwerpen – alle dagen open – mossantwerp.be

Previous articleKen je voertuig: afkortingen
Next articleAll-seasonbanden zijn in opmars