familie strand annulatieverzekeringFoto: Shutterstock

Steeds meer landen vragen reizigers een negatieve coronatest, ook aan wie gevaccineerd is. Maar wat als je positief test? Ben je dan het geld van je reis kwijt? Niet voor wie een annulatieverzekering heeft!

Niets zo leuk als reizen, ook in coronatijden. Sommige mensen hebben net nu een verandering van decor nodig. Om even te kunnen herademen en te ontsnappen aan de dagelijkse zorgen. Maar reizen vraagt wat meer inspanning dan vroeger, zoals het aanvragen van een coronacertificaat en het invullen van extra formulieren. Heel wat landen, vooral buiten Europa, vragen ook een negatieve coronatest, zelfs voor wie volledig gevaccineerd is. Die lijst wordt langer en langer. Op het moment dat je boekt, ben je dus niet zeker of je effectief zult kunnen vertrekken. Bij een positieve test valt je reis in het water. Salut rust en adiós geld.

VAB-Annulatieverzekering betaalt je reis terug

Gelukkig kun je je indekken voor die financiële onzekerheid. Met een VAB-Annulatieverzekering worden je onkosten terugbetaald als je onverwacht niet kunt vertrekken door een coronabesmetting. Die annulatieverzekering sluit je het best af op het moment dat je je reis boekt of ten laatste 30 dagen voor je vertrekt. Zo ben je zeker dat je geen financiële kater oploopt als corona roet in het eten gooit. Wil je helemaal zeker zijn, dan kun je in combinatie met je VAB-Annulatieverzekering ook een VAB-Reisbijstand afsluiten. Dan komt VAB tussen in de medische kosten bij eender welke ziekte, dus ook bij COVID-19. Wil je er meer over weten? Aarzel niet om onze klantenservice te contacteren via chat, e-mail of telefoon.

Goed verzekerd op reis

Gerust je reis plannen? Neem een VAB-Annulatieverzekering. Zo ben je verzekerd voor annulatie, wijziging of onderbreking van je reizen, wereldwijd!

Vorig artikel48u in Sicilië: de romantische oostkant
Volgend artikelMag een elektrische auto een aanhangwagen trekken?