mag ik opnieuw reizen strand reisbijstand in coronatijdenFoto: Pexels

Je wilt graag opnieuw reizen, maar je tegelijkertijd ook zo veel mogelijk beschermen tegen risico’s? Dan is een VAB-Reisbijstand jouw ideale reisgezel!

Mag ik met een VAB-Reisbijstand naar alle bestemmingen reizen?

Je kunt op je VAB-Reisbijstand rekenen als er op het moment van je vertrek geen negatief reisadvies of een inreisverbod is voor jouw bestemming. Als reizen ten zeerste wordt afgeraden, dan is er geen reisverbod en word je dus gedekt.

Heeft de kleurcode van mijn bestemming belang?

Nee, het maakt niet uit of jouw bestemming groen, oranje of rood is. Is reizen naar die regio toegelaten, dan kun je ook rekenen op VAB-Reisbijstand in coronatijden.

Tijdens mijn verblijf komt er plots een reisverbod voor mijn bestemming. Ben ik nog gedekt?

Ja, enkel de vertrekdatum is van belang. Als er op het moment dat je vertrok geen inreisverbod of negatief reisadvies was, dan is je VAB-Reisbijstand geldig tot het einde van je verblijf.

Wat als ik tijdens mijn vakantie ziek word of een coronabesmetting oploop?

Als reizen naar je bestemming is toegelaten, dan kun je altijd rekenen op hulp van VAB-Reisbijstand voor eender welke ziekte, dus ook voor Covid-19. Alles wat je ziekenfonds niet dekt, wordt vergoed door VAB, tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Ik word ziek en kan daardoor niet naar huis vliegen of rijden. Wat nu?

VAB-Reisbijstand biedt ook tussenkomst als je omwille van medische redenen gedwongen langer moet blijven. We betalen tot 7 dagen tot 75 euro per verzekerde persoon per nacht.

We moeten sneller terugkeren omdat een familielid thuis ernstig ziek is geworden of overleden is. Wie draait op voor die kosten?

Met een VAB-Reisbijstand worden alle extra kosten voor een dringende terugkeer vergoed. Denk eraan om de VAB-Alarmcentrale te contacteren voor je terugkeert, zo kunnen we samen naar een passende oplossing zoeken.

Ik ga met de auto op vakantie. Kan ik mijn wagen laten opnemen in een VAB-Reisbijstand?

Ja, voor 45 euro kun je de optie ‘voertuig buitenland’ toevoegen voor reizen in geografisch Europa. Een zeer interessante formule voor wie een autovakantie maakt. Je kunt rekenen op pechbijstand van het moment dat je thuis vertrekt tot het moment dat je weer thuiskomt. Kan je auto niet hersteld worden of werd hij gestolen, dan zorgen wij er ook voor dat je weer naar België kunt.

Door een ongeval beland ik in het ziekenhuis en is onze wagen niet meer bruikbaar. Hoe geraken mijn kinderen en partner terug thuis?

Wij zorgen ervoor dat je gezin naar huis kan met het meest aangewezen vervoersmiddel. Je partner kan meereizen of ervoor kiezen om ook langer in het buitenland te blijven. Dat verblijf vergoeden we tot 7 dagen tot 75 euro per nacht.

Waarom zou ik een aparte reisbijstand nemen; de mutualiteit dekt toch alles?

Een mutualiteit dekt veel, maar niet alles. Zo dekken heel wat mutualiteiten enkel reizen in Europa, komen ze niet tussenbeide in de kosten voor een dringende terugkeer, betalen sommige geen verlengd verblijf voor je partner, kun je je wagen niet mee laten opnemen in de polis of hebben ze een lager terugbetalingsplafond dan 1 miljoen euro. Je wilt heus niet de rekening betalen voor de repatriëring van een zware coronapatiënt. Zorg er daarom voor dat je met een gerust gevoel op vakantie kunt vertrekken met de extra zekerheid die een VAB-Reisbijstand biedt.

 

Lees ook

Check de coronamaatregelen op jouw vakantiebestemming

Op autovakantie? Een handige checklist voor een goede reis!

Op vliegvakantie? Een handige checklist voor een goede reis!

Previous articleVeel Vlamingen plannen autoreis tijdens de drukste weekends
Next article5x waterpret in eigen land