Natuur in Luxemburg

Avontuur in de stad, heerlijk wandelen en uitblazen aan een groen strand. De stad Luxemburg is een geweldige uitstap om met kinderen te doen.

Op verkenning in de stad Luxemburg

De stad Luxemburg straalt avontuur uit. Ooit één van de sterkste vestingen ter wereld, met een 23 kilometer lang ondergronds netwerk van kazematten, gelegen in en op de flanken van een ravijn. Genoeg historie en grandiositeit om de fantasie te prikkelen. Wie de grote hoogteverschillen liever niet te voet overbrugt, kan zich laten rondvoeren door de ‘Pétrusse Express’, een gifgroen treintje dat zich hobbelend door de straten werkt, terwijl je via oortjes in een taal naar keuze geschiedenisles krijgt. Tip: Trakteer jezelf na de verovering van de stad op een taartpunt bij Chocolate House, overbuur van het Groothertogelijk Paleis. Let op, royale porties!

Pétrusse Express, vertrek aan de Montée de Clausen, niet in de winterperiode www.lcto.lu
Chocolate House, 20 rue du Marché-aux-Herbes, www.chocolate-house-bonn.lu

Klankwandelroute in Hoscheid

Het is een fikse tocht, maar beslist één waarbij je uitkijkt naar wat er om de volgende bocht wacht. Klangwee, een wandelpad van 6,5 km omvat zeventien levensgrote muziekinstrumenten. Grote houten xylofoons en andere creatieve tuigen die uitnodigen om bespeeld te worden. De muzikale wandeling start zachtaardig langs bolle akkers maar duikt al snel onder het bladerdek van hoge loofbomen. Vanaf hier gaat het steil kronkelend naar beneden. Geen nood, als je kinderen vooroplopen, hoor je het gegarandeerd wanneer ze weer iets nieuws ontdekt hebben.

Vertrek aan de kerk van Hoscheid

Logeren aan Bourscheid-Plage

Een strand in Luxemburg? Bourscheid-Plage is een strook gras die zacht afloopt in de Sûre. Cocoon Hotel La Rive biedt zijn standaardkamers aan, maar ook veertien luxueus ingerichte cottages. Met uitzicht op de rivier én op de middeleeuwse burcht die hoog op zijn rots troont. De perfecte startplaats voor lange wandelingen en boeiende uitstappen. ’s Zomers kun je hier voor de deur zwemmen. In elk ander seizoen is het net zo gezellig om je in een loungezetel op de ligweide te nestelen en te genieten van de idylle. Dineren kan uiteraard in het restaurant van het hotel, maar je kunt ook doorlopen tot zusterhotel Belair, waar de tafels gedekt worden in het sfeervolle paviljoen.

www.cocoonhotels.com

Tip

Ook het Luxemburgse Berdorf is een ideale uitstap met kinderen. Lees onze tips voor een weekendje weg.

Praktisch

Erheen Vanuit Brussel rijd je zo’n 215 kilometer naar Luxemburg (stad).
Goed verzekerd
Verken Luxemburg zonder zorgen dankzij een VAB-Reisbijstand. Heb je een VAB-Pechbijstand? Dan ben je ook gedekt in Luxemburg.
Toeristische informatie www.visitluxembourg.com

Vorig artikelDe 6 musts van Wenen
Volgend artikelGetest: Opel Astra