Gevel in Wenen

Wenen draagt een wat stoffig imago met zich mee, maar het is wellicht de meest tolerante en groene stad van Europa. Ontdek enkele van onze favoriete plekjes!

1. Postsparkasse

Wenen was de bakermat van Jugendstil. Liefhebbers mogen zeker niet voorbij aan de ronduit indrukwekkende Kassensaal van de Postsparkasse aan de Georg-Cochplatz. De architect was Otto Wagner en het gebouw werd in 1906 geopend.

2. Museumsquartier

Geen behoefte om allerlei obscure musea voor te stellen, want de toppers liggen allemaal netjes bij elkaar verzameld in het Museumsquartier. Als je weinig tijd hebt, is het Leopold Museum een aanrader. Met meer tijd kun je er ook nog het MUMOK (moderne kunst) bijnemen.

3. Universiteit van Wenen

De nieuwe campus van de universiteit voor handel en economie werd deels door de beroemde Zaha Hadid ontworpen. Het moet een voorrecht zijn om hier te kunnen studeren.

4. Het magdas Hotel

Bijzonder hotel dat bijna uitsluitend door vluchtelingen en mensen met geringe arbeidskansen wordt uitgebaat. De verhalen zijn bijzonder uiteenlopend, en de kamers hebben allemaal een retro-look. Zonder de vaak achteloze kunst zouden ze uit een DDR-stijlgids van de jaren zeventig kunnen komen. Maar je voélt dat het hotel een zekere chic bohémien ademt.Je huurt er ook een stalen ros.

www.magdas-hotel.at

5. Bitzinger

De lekkerste braadworst eet je aan het worstenkraam van Bitzinger, vlak aan het Albertinamuseum. Specialiteit is de Käsekrainer, een met kaas gevulde worst die je met zwartbrood, gepekelde augurk en Spaanse peper en scherpe mosterd verorbert. Niet voor gevoelige zielen.

www.bitzinger-wien.at

6. Supersense

Een van de mooiste concept stores ter wereld. Hier vind je een enorme verzameling oude analoge foto-apparaten én studio. In hun opnamekamer kwam de Belgische rockband Triggerfinger een plaat inblikken. Voor verzamelaars. En o ja, je kunt er ook koffie krijgen.

the.supersense.com

Praktisch

Erheen Zowel Austrian als Brussels Airlines vliegen enkele keren per dag naar de Oostenrijkse hoofdstad. Ga je met de wagen? Vergeet dan je wegenvignet niet op de Oostenrijkse snelwegen, voor 10 dagen of 2 maanden.

Beste reisperiode Wenen kun je het hele jaar door bezoeken. Tijdens de winter is het er vaak erg sfeervol.

Goed verzekerd Reis zorgeloos naar Wenen met de VAB-Reisbijstand.

Toeristische info www.vienna.info

Previous articleGetest: SsangYong Tivoli
Next articleGetest: Luxemburg met kinderen