Jordanië

Goed nieuws voor wie Jordanië op zijn verlanglijstje heeft staan: vanaf het winterseizoen vlieg je met Ryanair rechtstreeks van Brussel naar hoofdstad Amman.

Prijsvechter Ryanair opent maar liefst veertien routes naar Jordanië: tien naar hoofdstad Amman en vier naar kuststad Aqaba, toegangspoort tot belangrijke toeristische attracties als de Rode Zee en de historische stad Petra. Vanuit Brussel kun je vanaf eind oktober twee keer per week naar Amman. De ticketverkoop voor de vluchten vanuit Brussels Airport start later deze maand.

Jordanië staat alvast te popelen om al die toeristen met open armen te ontvangen. “De beslissing van Ryanair om naar Jordanië te vliegen is een duidelijke statement rond het potentieel van de bestemming”, aldus de Jordaanse Minister van Toerisme Lina Mazhar Annab. “Het toont ook vertrouwen in de Jordaanse toeristische sector, die het afgelopen jaar een enorme groei kende. De timing is perfect, gezien de wereldwijde interesse in Jordanië en de erkenning in verschillende publicaties als een van de topbestemmingen voor 2018.”

Vorig artikel‘Retro chique’ fiets voor hippe stadsvogels
Volgend artikelGetest: Suzuki GSX250R