Maastricht header

Ja, je kunt eindeloos op de kerstmarkt blijven hangen, maar er valt nog meer leuks te beleven in Maastricht. Mis deze adresjes niet!

1. The Dutch

Het heerlijke hotel The Dutch in Maastricht grossiert in een eighties vibe en pakt de dingen net iets originelers aan. Geen ‘niet storen’-bordje, wel ‘we are doing aerobics’, geen ontbijtruimte, maar je ontbijtbestelling netjes aan de deurklink.

2. Café Zondag

In Café Zondag wordt elke dag gevierd alsof het zondag is. Je doet dat met een havermoutmuffin, kefir met huisgemaakte granola of met een croissantje met Nutella. Nog meer goed nieuws, want hier kun je de hele dag smikkelen van hartige en zoete hapjes. Ook geschikt voor extreme langslapers dus.

3. Boekhandel Dominicanen

Een boekhandel met de allures die elke boekenwinkel verdient. Een heuse tempel waar de literatuur, in al haar vormen, deskundig en vol overgave wordt aanbeden. Uren ronddolen dus en eindigen met een pak klassiekers of wat literaire hebbedingen.

4. Café in de Karkol

Wie even in een heerlijk ouderwetse Nederlandse kroeg wil vertoeven, moet Café in de Karkol aandoen, dat onlangs nog verkozen werd tot beste café van Nederland. Een zalige ambiance, borrelen zodra het werk erop zit en Franse chansons gecombineerd met bitterballen. Alleen in Nederland.

5. Café de Bobbel

Zelf houden ze het op ‘bruine kroeg’, maar dan wel eentje in gestileerde versie. Weinig bruine kroegen zijn immers zo elegant en slagen erin om een perfecte pasta vongole te serveren als Café de Bobbel. De ideale plek om na al dat shoppen in Maastricht op adem te komen bij een welverdiende cocktail.

6. Festen

Fans van alles wat mooi is, krijgen het eventjes aan hun hart bij Festen. Deze boetiek, goed voor twee adressen in Maastricht, slaagt erin om al die dingen op de kop te tikken waarvan je niet eens besefte dat je er al een leven lang op wachtte. Dat wordt sleuren.

7. Le Marais

In Le Marais min of meer hetzelfde liedje, hier vechten kledingstukken en accessoires met Parijse flair voor je aandacht. Gelukkig kun je ter plekke, in de fancy koffiebar, even met jezelf overleggen over een espresso of latte. Kwestie van Maastricht niet compleet platzak te verlaten.

8. De Bisschopsmolen

Aanhangers van Pascale Naessens en Sandra Bekkari en al wie graag gezond eet, kan zich in de 100% speltbakkerij De Bisschopsmolen een hoop gezonde baksels aanschaffen. Of broden, gebakjes en koekjes smullen zonder schuldgevoel. Sterker zelfs, heel wat sporters halen hier hun energie.

9. De Brandweerkantine

De Brandweerkantine is vele dingen. Je kunt er pingpongen, koffie drinken, lunchen, dineren, borrelen, werken, bijpraten, een film meepikken en soms zelfs groenten kopen. Eigenlijk zou elke stad haar eigen Brandweerkantine moeten hebben. Een must dus.

Vorig artikelLaagst aantal verkeersdoden ooit in Vlaanderen
Volgend artikelPlatte batterij? Oppassen met startkabels!