Oostende

De ‘Koningin der Badsteden’ klinkt misschien stijfjes, maar schijn bedriegt. Duik zonder schroom in Oostende en je zult verrast zijn! Dit zijn onze tips.

1. ’s Lands grootste openluchtgalerie

Het streetartfestival The Crystal Ship was al vier edities te gast in Oostende, en dat leidde tot meer dan vijftig gigantische muurschilderijen. Immense kunstwerken waar jong en oud zich aan vergapen. Ga zeker op zoek naar de gestencilde vuilnismannen van Jaune aan het Kursaal, de poëzie van Ricky Lee Gordon op het Cardijnplein en uiteraard moet je ook die Roa, op de hoek van de Hofstraat en de Platformstraat, bewonderen.
Alle praktische info vind je op de website van The Crystal Ship of Visit Oostende.

2. Op bezoek bij James Ensor

Meer kunst kijken? Op dinsdag 14 juli opent het vernieuwde James Ensorhuis. Het museum bestaat uit het oorspronkelijke huis van de kunstenaar en een interactief belevingscentrum in het aanpalende pand. Een audioguide leidt je doorheen het museum, goed voor een interactieve ontdekkingstocht met kunstwerken die tot leven komen, ‘speed painting’ en 3D-viewers.

3. TikTokkend door Oostende

Wie wil scoren bij zijn kroost, plant een TikTotTour doorheen de Koningin der Badsteden. Je passeert een tiental Oostendse blikvangers, van de ‘Rock Strangers’ van Arne Quize tot de elegante Gaanderijen, waar je telkens je TikTok-video inblikt. Mét thematische dansjes en bijhorende tutorials. Ga ook eens langs de TikTok-booth op het strand. Smartphone in de aanslag!
Een plan van de TikTokTour vind je op tiktokoostende.be. Volg @visitoostende op TikTok en deel je eigen creaties met #TikTokOostende!

4. Heerlijk relaxed op de Oosteroever

De Oosteroever werd in een recordtempo de place to be. Een die je bij voorkeur in stijl met de overzetboot bereikt. Gratis en voor niets zelfs. Aan die overkant, ver van de stadsdrukte, wacht een andere wereld op je. Een eindeloos duinenlandschap, vuurtoren Lange Nelle, Fort Napoleon en een heerlijk eenzaam strand.

5. Keuzes maken: ijsje of een wafel?

Op zomerdagen schuif je, zoals elke rasechte Oostendenaar, aan voor een Italiaans ijsje bij Gelato Maxzim. Mag het wat steviger zijn, dan wachten wat verder de befaamde wafels van Georges. Ondertussen staat de derde generatie aan het roer, maar de artisanale wafels worden nog steeds in huis gemaakt, volgens het originele, geheime recept. Smakelijk!

Logeertip: luxe penthouse in Oostende

Zin in een vakantie aan onze eigen kust? Wat dacht je van een penthouse in de ‘Koningin der Badsteden’ met maar liefst 5 slaapkamers, 4 badkamers én zeezicht. Op de website logerenmetzeezicht.be check je de beschikbaarheden en reserveer je jouw verblijf.
Goed om weten: In de prijs is een uitgebreid ontbijt t.w.v. € 25 p.p. inbegrepen. Er is gratis water beschikbaar; wijn en cava zijn verkrijgbaar tegen democratische prijzen. Tot september 2020 kan je gebruikmaken van een privé strandcabine en strandlakens.
Gebruik de code ‘VAB’ en krijg 5% korting! (Te gebruiken tot eind december 2020, geldig voor boekingen tot eind juni 2021.)

Vorig artikelGetest: Volvo S60 T8 Polestar Engineered
Volgend artikelZo bespaar je op je vakantierit met de wagen