5x verrassend shoppen in Brugge

Je hoeft het in Brugge niet tot kant te beperken. De laatste maanden popt het ene na het andere fijne initiatief op. Van interieurwinkels met Marokkaanse slag over geïnspireerde juwelencollecties tot eigenzinnige keramiek. Perfecte excuus om te gaan shoppen in een werelderfgoedstad!

ARCHIVE +

Jan Pauwels ruilde recent Marrakesh voor Brugge. En dat na vijftien jaar Marokko. Hij stichtte er de wereldberoemde conceptstore Max & Jan, ontving tal van internationale celebrity’s in de bijhorende rooftopbar, maar keerde uiteindelijk toch naar zijn roots terug. Dus opende Jan in volle crisis zijn nieuwe boetiek, the.archive.plus, waarin hij eigen ontwerpen en opvallende keramiek van Malakut verkoopt. Van bonte kaftans over imposante vazen en tapijten op maat tot elegante mantels. Alle stukken hebben een kleine oplage – maximum twee à drie exemplaren per model. De kans dat je iemand kruist met precies dezelfde mantel is dus zeer miniem.

 

Genthof 29

In het charmante Genthof spot je heel wat galerijen en vintageshops. De meest kleurrijke in het rijtje is meteen ook de jongste eend in de bijt: Elvira, galerij en open atelier waar je Elvira bezig ziet. Je ontdekt hier niet alleen eigen werk, maar ook wondermooie stukken van Anne Perneel. Elvira’s mama. De jonge keramiste groeide immers op in een creatief gezin, met een keramiste als moeder en een kunstdocent en kunstenaar als vader. Goede smaak zit in de genen! Zelf maakt Elvira grote, opvallende objecten, in unieke tinten. Vazen en schalen als betoverende kunstobjecten. Kwestie van te blijven genieten, ook als die bloemen al lang uitgebloeid zijn.

 

KinGin

In atelier KinGin, de Japanse benaming voor goud en zilver, is liefde het sleutelwoord. Gezeten aan de meterslange toonbank die uitmondt in hun werktafel, werkt het juwelenkoppel Nikolaas en Nathalie elke dag urenlang tête-à-tête aan hun ontwerpen. Elk heeft zijn eigen specialiteit, dus passeert ieder stuk door allebei hun handen. Romantiek in overvloed dus. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat half Brugge hier zijn trouwringen laat maken. Daarnaast lanceerde het creatieve stel net nog een nieuwe eigen collectie: LessFuzz. Een klein funky broertje waarmee ze aan upcycling doen. Goed voor glanzende pins waarin je oude Belgische franken herkent of plectrumpins met horlogeonderdelen. Handgemaakte items vol detail waarvan er geen twee dezelfde zijn.

 

Mienuus

Mienuus mag dan een Scandinavische schwung hebben, het betekent in het Brugs zoveel als ‘mijn huis’. En dat is wat je hier vindt, de mooiste spullen om van je huis echt je thuis te maken. Mienuus dus. Pas open sinds 1 oktober, maar nu al een hit. Michèle en Jan brengen immers enkel wat ze zelf mooi vinden. Een elegante mix van nieuwe spullen, zorgvuldig geselecteerd en met een verhaal, en vintage items. Dat leidt tot doorleefde combi’s die je zo in zijn geheel naar je eigen living wil verhuizen. Afgewerkt met een toefje rock-’n-roll. Tegen de muren pronken immers exclusieve en imposante werken van rockfotograaf Alex Vanhee. In zeer beperkte oplage, genummerd en toch verrassend betaalbaar.

 

Pièce Unique

De broers Abdel en Khalil groeiden op in Marrakesh en werden hier met een compleet andere stijl geconfronteerd. Voeg daarbij hun grafisch talent en ontwerpersgave en je krijgt een zeer bijzondere collectie, het gloednieuwe Pièce Unique. Niet in het centrum, maar de ommetoer waard. In de shop vind je hun eigen ontwerpen, ambachtelijk uitgevoerd door vaklui in Marokko, Bali, Indonesië en Indië. Design én boho chic – of ontwerpen waarin beide culturen weerspiegeld worden. Geen goedkope import, alleen maar exclusieve stukken die zonder tussenpersoon aan de man gebracht worden. Zo kun je unieke, authentieke items kopen zonder je te ruïneren.

 

Niet enkel shoppen?

Ontdek hier Brugge voor gevorderden!

Vorig artikel5 tips om je auto te beschermen tegen steenmarters
Volgend artikelDe mooiste herfstwandelingen in eigen land